Μια γρήγορη ματιά να ρίξεις στο προφίλ του στο Instagram θα καταλάβεις πολύ γρήγορα ότι ο Τζίμι Κίμελ είναι ένας πραγματικός foodie, ο οποίος μάλιστα δεν διστάζει να δείξει την αγάπη του για το φαγητό. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να χάσει 11 κιλά και να αλλάξει τελείως το σώμα του!

Ο παρουσιαστής το 2009

Ο παρουσιαστής το 2009

Πώς τα κατάφερε; Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή: Από μικρός λάτρευε τα μακαρόνια, τις φτερούγες κοτόπουλου και τις μπριζόλες, τόσο πολύ που μάλιστα κάποια στιγμή έχασε το μέτρημα των παραπανίσιων του κιλών, όπως αποκάλυψε. Το 2010 πήρε την απόφαση να αγοράσει την πρώτη του ζυγαριά. Σχεδόν δεν μπορούσε να το πιστέψει όταν ανέβηκε και ο δείκτης έδειξε 94,3 κιλά. Όταν ο Dr. Oz εμφανίστηκε στην εκπομπή του, Jimmy Kimmel Live, και έδειξε πραγματικά ανήσυχος για τις κακές διατροφικές του συνήθειες, αποφάσισε επιτέλους να αλλάξει τελείως τον τρόπο ζωής του. «Δεν θα έπρεπε ο Dr. Oz να ενδιαφέρεται περισσότερο για την υγεία μου από εμένα», είπε σε συνέντευξή του μιλώντας για τη μεταμόρφωσή του.

A post shared by Jimmy Kimmel (@jimmykimmel) on

Ξεκίνησε αλλάζοντας τελείως τη διατροφή του. Για τις πρώτες 8 εβδομάδες το καθημερινό του διαιτολόγιο περιελάμβανε μόνο 2 shakes πρωτεΐνης και ένα μικρό δείπνο. Ύστερα έτρωγε αυστηρά 2.000 θερμίδες την ημέρα. Είδε πολύ γρήγορα αποτελέσματα και έτσι έχασε τα πρώτα 11 κιλά που τον ταλαιπωρούσαν για χρόνια. Τότε ήταν που ανακάλυψε τη δίαιτα 5:2, που πολλοί celebrities, όπως η Μπιγιόνσε, ακολουθούν. Τι ακριβώς κάνει; Τρώει ό,τι θέλει πέντε μέρες τη βδομάδα και ύστερα καταναλώνει το πολύ 500 θερμίδες τις υπόλοιπες δύο μέρες. Για να σου δώσουμε να καταλάβεις, τη Δευτέρα και την Τρίτη -τις μέρες που ο διάσημος παρουσιαστής περιορίζει τις θερμίδες του- πίνει καφέ, τρώει πίκλες, ασπράδια αβγών, μήλα, φυστικοβούτυρο και βρώμη. «Η ιδέα μού ήρθε όταν παρακολούθησα ένα ντοκιμαντέρ του BBC για έναν Ινδό που έμοιαζε περίπου 138 ετών και έλεγε ότι το μυστικό του ήταν ο πολύ αυστηρός περιορισμός θερμίδων», είπε σε συνέντευξή του.

A post shared by Jimmy Kimmel (@jimmykimmel) on

Αν και η εν λόγω δίαιτα ίσως μοιάζει πολύ αυστηρή για πολλούς, ο Κίμελ παραδέχεται ότι αυτή είναι που τον έχει βοηθήσει να διατηρηθεί στα 82 κιλά και να εκτιμά το καλό φαγητό.

A post shared by Jimmy Kimmel (@jimmykimmel) on