Με θέμα «Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination» και τους καλεσμένους να καλούνται να συνδυάσουν τη μόδα με τη θρησκεία, το δείπνο του Met Gala δεν θα μπορούσε παρά να είναι θεϊκό.

Σύμφωνα με τη Vogue, το μενού που ετοίμασε το Olivier Cheng Catering & Events, που στο πελατολόγιο του έχει μεταξύ άλλων τη Chanel, τη Gucci και τη Louis Vuitton, έβαλε τη δική του γαστρονομική πινελιά στο φετινό θέμα.

«Η ρωμαϊκή κουζίνα αν και νόστιμη, τείνει να είναι πολύ ρουστίκ, απλή και όχι τρομερά πολύχρωμη, περιλαμβάνοντας πολλά καφέ τρόφιμα και χωρίς αρκετά πολυτελή υλικά», εξήγησε η Executive Chef του catering Jenny Glasgow. «Έτσι, καλύπτοντας το θέμα των Παραδεισένιων Σωμάτων στη ρωμαϊκή έμπνευση, μπορέσαμε να στήσουμε το μενού μας», δήλωσε.

gala6

Παίρνοντας για παράδειγμα την κλασική συνταγή ζυμαρικών cacio e pepe (μία σχετικά απλή συνταγή με παρμεζάνα, πεκορίνο, βούτυρο και πιπέρι) η Glasgow έφτιαξε cacio e pepe frico, ένα finger food που προσφέρθηκε στους καλεσμένους ως καλωσόρισμα. Το πρώτο πιάτο πάλι περιελάμβανε αστακό σε ένα φύλλο ραπανάκι, μαριναρισμένο σε άρμη με σαφράν, που του χάρισε υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα. «Ο αστακός γαρνίρεται με ένα χρυσό γαλάκτωμα λεμονιού, μέλι ακακίας και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και για να πάμε το χρυσό θέμα ένα βήμα παραπέρα, προσθέσαμε στο πιάτο βρώσιμα φύλλα χρυσού 23 καρατίων».

Στο κυρίως πιάτο πάλι, αποφάσισαν να κινηθούν «απλά και καθαρά», όπως το έθεσε η Glasgow, ετοιμάζοντας αρνίσια παϊδάκια γάλακτος με φρέσκια μέντα και pesto αμυγδάλου και λαβράκι με βούτυρο με λεμόνι και κάππαρη. Τέλος, αντί για κάποιο πληθωρικό επιδόρπιο, επέλεξαν να σερβίρουν δημιουργικά μικρά γλυκάκια, όπως τρούφες πασπαλισμένες με βρώσιμο χρυσό και φυσαλίδες γλασαρισμένες με σοκολάτα, ενώ φεύγοντας οι καλεσμένοι έλαβαν και από ένα γλυκό ενθύμιο ή αλλιώς εσπρέσο και χωνάκια με σεμιφρέντο amaretto και μία χρυσή πέρλα στην κορυφή.