Η προεκλογική περίοδος στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει και ο Donald Trump κάνει εκστρατεία για να εξασφαλίσει δεύτερη θητεία στο αξίωμα του Προέδρου, τον Νοέμβριο του 2020. Δεν θα πιστεύετε όμως πώς βοηθούν την καμπάνια του τα πλαστικά καλαμάκια!

Όπως φαίνεται, μέχρι τα τέλη Ιουλίου τα πλαστικά καλαμάκια κατάφεραν να προσθέσουν στην καμπάνια επανεκλογής του Donald Trump περισσότερα από 500.000 δολάρια!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπεύθυνος της καμπάνιας του Trump, Brad Parscale έκανε ένα tweet στα μέσα Ιουλίου, δηλώνοντας την απέχθεια του στα χάρτινα καλαμάκια. Μάλιστα, το συνόδευσε με μία φωτογραφία από ένα ταλαιπωρημένο χάρτινο καλαμάκι και κατάφερε να μετατρέψει την ανάρτηση του σε πολιτικό σχόλιο, αναφέροντας ότι αυτό ακριβώς θα κάνουν και οι Δημοκρατικοί στην οικονομία, θα τη συμπιέσουν μέχρι να μη λειτουργεί.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Parscale έκανε ακόμη μία ανάρτηση στο Twitter, που αυτή τη φορά είχε ένα κόκκινο πλαστικό καλαμάκι που πάνω έγραφε Trump και συνοδευόταν από ένα σύνδεσμο προς το επίσημο e-shop του Αμερικανού Προέδρου, από όπου μπορεί κάποιος να αγοράσει τα συγκεκριμένα καλαμάκια. Για να δώσει πολιτική χροιά και στο νέο του μήνυμα, ο Parscale χρησιμοποίησε το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας του 2016, που ήταν «Make America Great Again» (να ξανακάνουμε την Αμερική σπουδαία), μετατρέποντας το σε «Making Straws Great Again» (να ξανακάνουμε τα καλαμάκια σπουδαία).

Οι υποστηρικτές του Donald Trump φαίνεται ότι λάτρεψαν τα νέα αυτά καλαμάκια, τα οποία πωλούνται σε πακέτα των 10, προς 15 δολάρια. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Parscale σε επόμενο μήνυμα του στο Twitter η πρώτη παρτίδα ξεπούλησε μέσα σε λίγες ώρες και μέχρι τις 26 Ιουλίου στο λογαριασμό της εκστρατείας επανεκλογής είχαν μπει περίπου 500.000 δολάρια μόνο από τα καλαμάκια.

Το πιθανότερο είναι ότι διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, θα σκέφτεστε πώς γίνεται το 2019 ένας πολιτικός να στηρίζει την πολιτική εκστρατεία του σε προϊόντα από πλαστικό, τη στιγμή που σε όλο τον κόσμο γίνονται προσπάθειες μείωσης του με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Στην περίπτωση του Donald Trump όμως, που ως Πρόεδρος έχει ακυρώσει τους κανονισμούς για την προστασία του περιβάλλοντος, απέσυρε τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και αμφισβητεί την υπερθέρμανση του πλανήτη, η κίνηση αυτή δεν προκαλεί καμία έκπληξη!