Αναρωτιέσαι τι μπορεί να τρώει ο Ελβετός «μύθος» του τένις, Ρότζερ Φέντερερ; Ανακαλύψαμε το καθημερινό μενού του και θα εκπλαγείς μαθαίνοντας τις αγαπημένες του ατασθαλίες.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε θαυμάσει τον Ρότζερ Φέντερερ σε ρόλο βοηθού σεφ, στα διαφημιστικά σποτ γνωστής εταιρείας ζυμαρικών, στο πλευρό του διάσημου Ιταλού σεφ Ντάβιντε Ολντάνι. Και από τότε αναρωτιόμασταν, είναι όσο foodie δείχνει; Όταν λοιπόν το Business Insider συγκέντρωσε τις αγαπημένες διατροφικές επιλογές του, από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν θα μπορούσαμε να το προσπεράσουμε έτσι.

Ο Φέντερερ λοιπόν, ξεκινάει την ημέρα του γλυκά και όταν έχει αγώνα προτιμάει για πρωινό σπιτικές βάφλες με κομπόστα φρούτων, φρέσκο χυμό φρούτων, καφέ και ένα σφηνάκι… ξίδι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Roger Federer (@rogerfederer) στις

Δύο ώρες πριν τον αγώνα πάλι, τρώει ένα πιάτο ζυμαρικά. Όπως έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξη του, αυτή είναι η αγαπημένη του συνήθεια τα τελευταία 20 χρόνια.

Μεταξύ των προπονήσεων ή στα διαλείμματα των αγώνων τρώει μπάρες ή μπανάνες που τον βοηθούν να επανακτά την ενέργεια του, αν και δεν λέει όχι και σε ένα energy drink για να δροσιστεί και να ενυδατωθεί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Roger Federer (@rogerfederer) στις

Όταν βγαίνει έξω για δείπνο, το σημαντικό για αυτόν είναι να υπάρχει ποικιλία στο τραπέζι. «Αγαπώ τα ιταλικά, ιαπωνικά και ινδικά εστιατόρια», δήλωσε πρόσφατα. Και μπορεί γενικά αν κάνει σωστές επιλογές πιάτων -όπως περιμένουμε από έναν αθλητή-, να μην ξεφεύγει από το υγιεινό πρόγραμμα διατροφής στην έξοδο του, ωστόσο έχει και αυτός τις αδυναμίες του.

Για παράδειγμα, φαίνεται ότι δεν μπορεί να αντισταθεί στα παγωτά και στη σοκολάτα. «Μου αρέσει το παγωτό. Μου αρέσει η σοκολάτα. Μου αρέσουν οι λιχουδιές μου και δεν αισθάνομαι άσχημα για αυτό», είχε δηλώσει παλαιότερα. Επιπλέον, ως Ελβετός έχει αδυναμία και στο τυρί και δεν λέει όχι σε ένα καλό φοντί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Roger Federer (@rogerfederer) στις

Όσο για το αλκοόλ, τον έχουμε δει πολλές φορές να πίνει σαμπάνια μετά από κάποια νίκη του και όχι μόνο σε ποτήρι αλλά μέσα σε ένα τεράστιο κύπελλο, από αυτά που έχει κατακτήσει σε αφθονία!