Ως γνωστόν, όλοι οι αθλητές και δη οι ποδοσφαιριστές πρέπει να τρέφονται καλά γιατί χωρίς δύναμη και ενέργεια γκολ δεν έχει!

Αυτό τον κανόνα ακολουθεί πιστά και ο προπονητής των «Τριών Λιονταριών», ο 68χρονος Ρόι Χόντσον, που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από την Πρωτομαγιά του 2012: Τα αγόρια του πρέπει να τρώνε καλά, για να πάρουν το προβάδισμα και να επιστρέψουν στην πατρίδα με το πολυπόθητο κύπελλο.

proponitis

Εκτός, λοιπόν, από καλή ψυχολογία και ξεκούραση ο Ρούνεϊ και οι συμπαίκτες του χρειάζονται και σωστή διατροφή, που έχει αναλάβει ο προσωπικός σεφ της ομάδας. Σύμφωνα με την Times, οι παίκτες των Τριών Λιονταριών απολαμβάνουν μέσα στην ημέρα 5 πεντανόστιμα γεύματα: πρωινό, 2 κυρίως και 2 ενδιάμεσα.

Τι ώρα τρώνε
Το πρωινό σερβίρεται από τις 8:00-9:30, το μεσημεριανό στη 1:00 και το βραδινό στις 7:30, για να έχουν χωνέψει πριν κοιμηθούν.

Ενδιάμεσα γεύματα
Φρούτα και πρωτεϊνούχα shakes διατίθενται άφθονα μετά την προπόνηση για να παίρνει ο οργανισμός τα πάνω του. Το απόγευμα επίσης απολαμβάνουν κάποια υγιεινά σνακ με βάση την πρωτεΐνη.

team

Κυρίως
Σε γενικές γραμμές: Λευκό κρέας όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα και ψάρι σερβίρονται για μεσημεριανό, ενώ κόκκινο κρέας σερβίρεται για βραδινό.

Για τους πιο γκουρμέ παίκτες: Τυλιχτά με κοτόπουλο και σπανάκι, σούσι, σασίμι και ελιές παίζουν στο μενού. Επίσης, υπάρχει και επιλογή με κοτόπουλο stir-fry, τσάο και φρέσκα λαχανικά.

Όταν η ανάγκη για γλυκό χτυπήσει κόκκινο
Σε περιπτώσεις υπογλυκαιμίας υπάρχουν μικρά κομματάκια από λευκή και μαύρη σοκολάτα. Επίσης, γλυκά σε μικρές ποσότητες όπως apple crumble, κρέμες και brownies περιλαμβάνονται στη λίστα.

Κι αν παρ’ όλα αυτά δεν χορταίνουν…
Ο σεφ έχει έτοιμα συνέχεια, πρωί βράδυ, δημητριακά, τοστ και μαρμελάδες για τους πολύ-πολύ πειναλέους.

mascot

Η πρόβλεψη μας
Τα Λιοντάρια, με αρχηγό τον Ρούνεϊ, πηγαίνουν με μεγάλες φιλοδοξίες σε αυτό το Euro αρκεί να αποβάλλουν το… σύνδρομο των συμμετοχών τους σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων. Η παρουσία τους ήταν εξαιρετική στα προκριματικά, οπότε ίσως κατακτήσουν ακόμα και τον τίτλο. Όλα αυτά, βέβαια, είναι εικασίες, οπότε το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι όλοι μπαίνουν στο τερέν χορτάτοι!