Η Νταϊάνα βρίσκεται για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα, καθώς η Κρίστεν Στιούαρτ «μεταμορφώνεται» σε εκείνη για την ταινία «Spencer», που παρουσιάζει τη ζωή της.

Μέσα σε όλα αυτά που έχουμε διαβάσει για εκείνη βρήκαμε και το αγαπημένο της γλυκό. Σύμφωνα με τον πρώην βασιλικό σεφ Ντάρρεν Μακγκρέιντι (Darren McGrady) η αείμνηστη πριγκίπισσα αγαπούσε την κλασική βρετανική πουτίγκα με ψωμί και βούτυρο. Ένα επιδόρπιο φτιαγμένο από μαλακό λευκό ψωμί ψημένο σε γλυκιά κρέμα βανίλιας.

Σύμφωνα με τον Ντάρεν, η πριγκίπισσα της Ουαλίας ήταν τόσο λάτρης της συγκεκριμένης πουτίγκας που έμπαινε μέσα στις βασιλικές κουζίνες για να απολαμβάνει λίγο από αυτήν όποτε μπορούσε. Εμείς βρήκαμε τη συνταγή για το αγαπημένο της γλυκό ώστε να το ετοιμάσετε κι εσείς στο σπίτι.

Υλικά
12 φέτες λευκό ψωμί για τοστ χωρίς κόρα
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
9 κρόκοι αυγών
140 γρ. ζάχαρη άχνη
βανίλια
150 ml γάλα
445 ml κρέμα γάλακτος
85 γρ. σταφίδες
85 γρ αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψημένα
4 κουτ. της σούπας Amaretto ή Cointreau
2 κουτ. της σούπας επιπλέον ζάχαρη άχνη (για το πάνω μέρος της πουτίγκας)
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο Amaretto ή στο Cointreau από το προηγούμενο βράδυ και καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με βούτυρο και βουτυρώνουμε τις 8 φέτες ψωμί. Στη συνέχεια, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.

Βάζουμε τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να σιγοβράσει. Τότε βάζουμε τους κρόκους των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει εντελώς το μείγμα.

Κόβουμε τις 4 φέτες του ψωμιού σε κυβάκια και τα βάζουμε στο κάτω μέρος του ταψιού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις σταφίδες.

Κόβουμε το υπόλοιπο ψωμί σε τρίγωνα και το βάζουμε πάνω από τις σταφίδες. Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα αυγών πάνω από το ψωμί φροντίζοντας να είναι όλα επικαλυμμένα. Αφήνουμε να μουλιάσει για 20 λεπτά.

Βάζουμε την πουτίγκα στον φούρνο σε ένα ταψί 3/4 γεμάτο ζεστό νερό. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Πασπαλίζουμε με επιπλέον ζάχαρη και τη βάζουμε χαμηλά στο φούρνο μέχρι να καραμελώσει. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και με την επιπλέον άχνη ζάχαρη μόλις κρυώσει.

Δείτε επίσης:
10 πράγματα που δεν ξέρεις για τη βασιλική οικογένεια (και αφορούν το φαγητό)

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τις διατροφικές συνήθειες της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

Αυτό είναι το γιορτινό γεύμα της βασιλικής οικογένειας κάθε χρόνο