Ο δικός σας γυμναστής σας απαγορεύει τα γλυκά και προτείνει μπάρες και φρούτα πριν την άσκηση; Γιατί οι personal trainers της Σκάρλετ Γιόχανσον έχουν μια πιο απολαυστική πρόταση.

Ο Ryan και ο Eric Johnson είναι αδέρφια και personal trainers στο Μαϊάμι, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Στο πελατολόγιο τους περιλαμβάνονται πολύ διάσημοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ, όπως η Scarlett Johansson την οποία προπονούσαν πριν τα γυρίσματα των ταινιών «Captain America 2», «Το φάντασμα στο κέλυφος» και τους «Εκδικητές». Και αν κρίνουμε από την άψογη σιλουέτα της και τις απαιτητικές ανάγκες των ρόλων της, από άποψη φυσικής κατάστασης, στις ταινίες που υποδύεται τη σούπερ ηρωίδα, καταλαβαίνουμε ότι έκαναν εξαιρετική δουλειά μαζί της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη HOMAGE (@ourhomage) στις

Τι τρώνε λοιπόν οι Johnsons πριν από κάθε προπόνηση και το προτείνουν και για οποιονδήποτε γυμνάζεται; Μαύρη σοκολάτα. Όπως δήλωσε στο Insider o Eric Johnson πάντα αναζητούν ένα καλό σνακ πριν την άσκηση, αλλά τα περισσότερα που μπορεί να βρει κάποιος διαθέσιμα στα μαγαζιά είναι γεμάτα ζάχαρη και καφεΐνη. Αν και σύμφωνα με έρευνα η καφεΐνη έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμη πριν το γυμναστήριο, όπως αναφέρει ο Eric Johnson «ήδη πίνουμε πολύ καφέ καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και το ίδιο κάνουν και οι περισσότεροι πελάτες μας, άρα πρέπει να καταναλώσουμε σνακ χωρίς καφεΐνη, που θα αποδειχθούν εξίσου ωφέλιμα».

Έτσι κατέληξαν στη μαύρη σοκολάτα (ιδανικά με περιεκτικότητα σε κακάο τουλάχιστον 70%), που απελευθερώνει ενδορφίνες οι οποίες μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά και να είμαστε λιγότερο ευάλωτοι στον πόνο, άρα να αντέχουμε περισσότερο την άσκηση. «Η μαύρη σοκολάτα απελευθερώνει ντοπαμίνη και έχει πολλά οφέλη όπως η αγγειοδιαστολή που είναι ζητούμενο όταν κάποιος προσπαθεί να χτίσει μύες», συνεχίζει ο Eric, ενώ σημειώνει πως όσοι τρώνε σοκολάτα πριν την άσκηση είναι πιο πιθανό να συνδέσουν τη γυμναστική με ένα θετικό συναίσθημα άρα να γυμνάζονται και με περισσότερη όρεξη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη HOMAGE (@ourhomage) στις

Οι Johnsons προτείνουν 2-3 κομμάτια σοκολάτας (30-50γρ.), 10-15 λεπτά πριν την άσκηση. Σημειώνουν βέβαια ότι 50γρ. μαύρης σοκολάτας έχουν 270-300 θερμίδες, άρα αν κάποιος βρίσκεται σε δίαιτα για να χάσει βάρος, θα πρέπει να κάνει και τις ανάλογες προσαρμογές στο καθημερινό μενού του τις μέρες που τρώει σοκολάτα.