Το πρώτο καφέ στην Αμερική, που επιτρέπει την κατανάλωση κάνναβης, άνοιξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 στο Δυτικό Χόλιγουντ. Ειδικότερα, στο Lowell Cafe οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν νόμιμα μαριχουάνα και χωρίς περιορισμό θυμίζοντας κάτι από το Άμστερνταμ.

H Μάιλι Σάιρους, η οποία έχει δηλώσει ανοιχτά ότι καπνίζει μαριχουάνα είναι από τους επενδυτές αυτού του εγχειρήματος. Σημειώνεται, πως το άνοιγμα της καφετέριας αποτελεί επίσης ένα ακόμη άνοιγμα της αγοράς κάνναβης, όπου η δημόσια κατανάλωση του προϊόντος εξακολουθεί να είναι παράνομη σε πολλές χώρες. «Οι καταναλωτές μπορούν κάλλιστα να την καταναλώσουν κατά τη διάρκεια του δείπνου τους με ένα καλό μπουκάλι κρασί», λέει ο David Elias, συνιδρυτής του Lowell Herb Co. Το υπαίθριο καφέ περιλαμβάνει ένα μενού βασισμένο στην κάνναβη μαζί με μια «περιοχή» στο μαγαζί για να καπνίζουν οι πελάτες μαζί με το φαγητό τους, ωστόσο υπάρχει και κανονικό μενού.

Η κάνναβη αποτελεί τάση στο φαγητό
Μια έρευνα από τη National Restaurant Association, που πραγματοποιήθηκε φέτος, επισημαίνει ότι η κατανάλωση κάνναβης είναι «η πιο hot τάση». Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 77% των chef υποστηρίζουν ότι τα ποτά που εμπεριέχουν κάνναβη είναι εξαιρετικά δημοφιλή και το 76% δήλωσε ότι οι τροφές με κάνναβη είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής τάση. Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι μια δημοσκόπηση του 2018 από το ερευνητικό κέντρο Pew διαπίστωσε ότι 62% των Αμερικανών υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας, που είναι διπλάσιος αριθμός από δύο δεκαετίες πριν το 2000. Οι απόψεις σχετικά με τη νομιμοποίηση διαφέρουν από τα πολιτικά κόμματα, με το 69% των Δημοκρατικών να την υποστηρίζουν σε σύγκριση με το 75% των Ανεξάρτητων και με μόνο το 45% των Ρεπουμπλικάνων.