Η ώρα του φαγητού είναι ιερή. Αυτή τη φράση έχουμε συνηθίσει να ακούμε από τους γονείς ή τους μεγαλύτερους ηλικιακά συγγενείς μας, όταν μαζευόμαστε γύρω από ένα τραπέζι απλά για να γευματίσουμε. Το φαγητό είναι επίσης έμπνευση και δημιουργία. Μία δημιουργία που δεν περιορίζεται εντός κουζίνας και συνδυασμού πρώτων υλών. Μία δημιουργία που απλώνεται και στο χώρο της μουσικής και της τεχνικής. Ποια είναι τα τραγούδια που αγαπούν πολύ το φαγητό;

Watermelon Sugar – Harry Styles
Μπορεί ένα τραγούδι να χωρέσει μέσα στους στίχους και τη μουσική του σύνθεση τη γλύκα και την φρεσκάδα που προσφέρει μία φέτα καρπουζιού; Αν η φωνή που το ερμηνεύει είναι ο Harry Styles, τότε σίγουρα ναι. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει η επιτυχία του καλλιτέχνη πριν από περίπου δύο καλοκαίρια.

Cake By The Ocean – DNCE
Ήταν Μάιος του 2015 όταν ένα νέο συγκρότημα με βασικό τραγουδιστή τον Joe Jonas κάνει την εμφάνιση του στη μουσική βιομηχανία. Οι DNCE προσθέτουν στις μελωδίες τους την απόλαυση που χαρίζει στον ουρανίσκο ένα κομμάτι κέικ και το πρώτο τους τραγούδι γνωρίζει μεγάλη επιτυχία ξεπερνώντας τα σύνορα – και τις προσδοκίες του συγκροτήματος – για επιτυχία αποκλειστικά εντός Αμερικής και Billboard.

Banana Pancakes – Jack Jackson
Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από την απλότητα. Αυτό επιβεβαιώνει η πρώτη επιτυχία του Jack Johnson, ο οποίος χρειάστηκε απλά μερικές νότες, την κιθάρα του και τα κλασικά Banana Pancakes σε τίτλο και στίχους για να δει το τραγούδι του να σκαρφαλώνει στις πρώτες θέσεις του αμερικάνικου chart.

Sugar – Maroon 5
Δεν υπάρχει τίποτα πιο γλυκό από τη ζάχαρη και τον… γάμο. Οι Maroon 5 το γνωρίζουν. Για αυτό, και για τις ανάγκες του βίντεο κλιπ τους αποφασίζουν να μεταμορφωθούν σε Wedding Crashers, οι οποίοι, όμως, δεν διαλύουν, αλλά αντίθετα προσθέτουν τις δικές τους γλυκές νότες στο γάμο ενός φιλικού τους ζευγαριού.

The Ketchup Song – The Ketchups
Μπορεί να μην αποτελεί ακριβώς φαγητό, όμως, η Ketchup δεν λείπει σχεδόν από κανένα junk food. Οι αλμυρές γευστικές ατασθαλίες έχουν τη γεύση και το χρώμα της. Οι “The Ketchups”, λοιπόν, δεν την ανέδειξαν απλά σε… μούσα τους, αλλά την συνόδευσαν και από μία άκρως διασκεδαστική χορογραφία. Acereje!

Summer Wine – Natalia Avelon & Ville Vallo
Λένε ότι όσα τα χρονιά περνούν, το κρασί αποκτά όλο και καλύτερη γεύση. Ωριμάζει και μας προσφέρει την απόλαυση και τη γεύση που μας αξίζει. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το τραγούδι του Ville Vallo και της Natalia Avelon. Γιατί, όταν τα strawberries και τα cherries συνοδεύονται από καλό κρασί, τίποτα δεν μπορεί να πάει – γαστρονομικά – στραβά.

Candy – Paolo Nutini
Ρομαντικό, γλυκό, ονειρικό. Τρεις μόνο λέξεις αρκούν για να περιγράψουν την μεγαλύτερη – έως σήμερα – επιτυχία του Paolo Nutini. Στο ίδιο μήκος κύματος, κινείται και το βίντεο κλιπ με τον τραγουδοποιό να ζητάει λίγη από τη γλύκα του νεόνυμφου ζεύγους.

Lollipop – MIKA
Ένα τραγούδι ιδανικό για την ώρα της μαγειρικής. Είτε για να εκτελέσουμε σωστά τη συνταγή και να προσθέσουμε νότες αγάπης – εξάλλου το πιο νόστιμο φαγητό είναι εκείνο που ανάμεσα στα συστατικά του “κρύβει” μπόλικη αγάπη -, είτε για να παρασυρθούμε στη δίνη της ιδιαίτερης φωνής του MIKA.

Milk, Toast & Honey – Roxette
Όταν αναφερόμαστε σε τραγούδια που αγαπούν το φαγητό, η επιλογή των Roxette είναι δεδομένη. Και αυτό, γιατί πριν από περίπου 20 χρόνια κυκλοφόρησαν ένα τραγούδι αφιερωμένο στο πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, το πρωινό. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε την ημέρα μας;

The Coffee Song – Frank Sinatra
Ίσως, η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα να “κρύβεται” στο τραγούδι αυτό. Στο άρωμα του πρώτου καφέ της ημέρας. Και στην επιβλητική φωνή του Frank Sinatra. Ένα τραγούδι – ύμνος για όσους αγαπούν το καφεδάκι τους και ονειρεύονται να ζήσουν σε ένα μέρος όπου ο καφές θα είναι περισσότερος από το νερό. Αυτό, τουλάχιστον, αποκαλύπτουν οι στίχοι.