Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…

Η Αφροδίτη Γραμμέλη, δημοσιογράφος μάς απάντησε: «Οι μελιτζάνες παπουτσάκια είναι πιάτο που αγαπώ πολύ. Μου τις έφτιαχνε και μου τις φτιάχνει η μητέρα μου και πραγματικά δεν τις συγκρίνω με κανένα άλλο φαγητό. Το έχω ταυτίσει τόσο πολύ με την κουζίνα της μητέρας μου που δεν έχω τολμήσει ποτέ να το φτιάξω μόνη μου. Οι μαγειρικές της ικανότητές της είναι μαγικές, οι μελιτζάνες της όμως ήταν και είναι πραγματικό ποίημα… Όποτε μάς τις έφτιαχνε, ο αδερφός μου κι εγώ τσακωνόμασταν για το ποιος θα φάει τις πιο πολλές. Ακόμα και τώρα, είτε στις διακοπές είτε στο πατρικό μου, της ζητάω να μου τις φτιάξει γιατί εγώ δεν το κάνω ποτέ. Είναι σαν να μην θέλω να της “κλέψω” αυτή τη μαγεία της στιγμής».

*Η Αφροδίτη Γραμμέλη είναι δημοσιογράφος-τηλεκριτικός

Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr