Η καρμπονάρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα πιάτα, ωστόσο χρειάζεται χρόνος για να ετοιμαστεί. Ο Γκόρντον Ράμσεϊ, ωστόσο, πάντα έχει μια εναλλακτική και για τα πιο δύσκολα! Ο σεφ μαζί με την κόρη του Ματίλντα σε ένα βίντεο  παρουσιάζουν, λοιπόν πως μια καρμπονάρα «με καταγωγή» από την Κορνουάλη μπορεί να ετοιμαστεί σε δέκα λεπτά. Αρχικά, δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Υλικά:
125γρ. σπαγγέτι
30 γρ. αρακά
80 γρ μπέικον
2 κρόκοι αυγών
1 1/2 κουτ. σούπας κρεμ φρες
2 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
Τυρί Γκράνα Παντάνο
2 κουτ. σούπας μαιντανός ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Βράζετε τα μακαρόνια σε μία κατσαρόλα με νερό. Σ′ ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το μπέικον. Στη συνέχεια, τρίβετε πιπέρι και ρίχνετε το σκόρδο, τα μανιτάρια και το τσίλι. Μαγειρεύετε έως ότου το μπέικον γίνει τραγανό και τα μανιτάρια πάρουν χρώμα.

Προσθέτετε λίγο αλάτι. Τρίβετε την Γκράνα Παντάνο πάνω τους κρόκους των αυγών, προσθέτετε την κρεμ φρες και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, ρίχνετε στο μίγμα μία κουταλιά της σούπας κρύο νερό για να δέσει. Στη συνέχεια ρίχνετε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά που μαγειρεύετε τον αρακά με τρεις κουταλιές της σούπας από το βραστό νερό των ζυμαρικών.

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, σουρώνετε και τα αδειάζετε στο τηγάνι με το μπέικον, τα μανιτάρια, το σκόρδο, το τσίλι και τον αρακά και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μείγμα από το μπολ στα ζυμαρικά. Σερβίρετε στο πιάτο. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ολοκληρώνετε με φρεσκοτριμμένη Γκράνα.

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή:

Διαβάστε επίσης:
Η διατροφή και τα αγαπημένα φαγητά του Μπρους Λι

Ο Στάνλεϊ Τούτσι φτιάχνει το απόλυτο Old Fashioned

Η συνταγή της Βίκυς Καγιά για αλμυρό κέικ