Η Δωροθέα Μερκούρη φαίνεται πως τελικά το΄χει πολύ με τη μαγειρική βλέποντας τα βίντεο με τις μαγειρικές της δημιουργίες. Πρόσφατα μάλιστα, έφτιαξε το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο δίνοντας ταυτόχρονα και τη συνταγή.

Συγκεκριμένα, έφτιαξε μακαρονάδα με μύδια, «Spaghetti alle Vongole», όπως λέγεται στα ιταλικά το γνωστό ιταλικό πιάτο. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι η αγαπημένη της ηθοποιού. Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής και θα βρείτε και 3 δικές μας συνταγές κάτω από το ποστ.

Υλικά:
Ένα πακέτο σπαγγέτι
Ένα ποτήρι λευκό ή ροζέ κρασί
Παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Ντοματίνια
Μαϊντανός
Σκόρδο
Μύδια

Εκτέλεση: Βάζετε τα μύδια σε ένα μπολ με κρύο νερό και αλάτι για 24 ώρες. Ξεπλένετε με νερό από τη βρύση και τα στραγγίζετε με ένα σουρωτήρι.Σε ένα τηγάνι βάζετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε μερικές σκελίδες σκόρδου.

Ταυτόχρονα, βράζετε το νερό για τα μακαρόνια σε μια άλλη κατσαρόλα.

Ρίχνετε στο τηγάνι τα μύδια. Ξεπλένετε τον μαϊντανό, τον στεγνώνετε με λίγο χαρτί και τον βάζετε ολόκληρο στο τηγάνι. Ψιλοκόβετε κι άλλο μαϊντανό και τα ντοματίνια και τα προσθέτετε στο τηγάνι.

Στην κατσαρόλα, ρίχνετε αλάτι και τα ζυμαρικά και τα βράζετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο τηγάνι και ρίχνετε μισό ποτήρι κρασί και το πιπέρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε λίγο λάδι ακόμη και το σβήνετε, όταν έχει μαγειρευτεί. Παίρνετε τα ζυμαρικά και τα βάζετε στο τηγάνι μαζί με τα μύδια και ανακατεύτε.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dorotea Mercuri (@doroteamercuri) on

Σπαγγέτι με σάλτσα ιμάμ μπαϊλντί

Σπαγγέτι με κρύα σάλτσα αβοκάντο
Σπαγγέτι φαγόπυρου με σπανάκι, ανθότυρο και τρίμμα φουντουκιού