Η αγαπημένη συνταγή της Μέγκαν Μαρκλ για γιορτινό κοκτέιλΗ Δούκισσα του Σάσσεξ, σε παλαιότερη συνέντευξή της στο περιοδικό Grazia, μοιράστηκε ιδέες για γιορτινές διακοσμήσεις και τις αγαπημένες της συνταγές για ένα γιορτινό δείπνο με φίλους. Μοιράστηκε όμως και μία συνταγή για γιορτινό κοκτέιλ.

Πριν γίνει μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, η Μέγκαν Μαρκλ μοιραζόταν συχνά συνταγές για φαγητό και ποτό σε συνεντεύξεις και το lifestyle blog της The Tig, το όνομα του οποίου προέκυψε από το αγαπημένο της κρασί, το Tignanello. Η συνταγή είναι για το κοκτέιλ με μπαχαρικά που σερβίρει στους καλεσμένους της την εορταστική περίοδο και ομολογουμένως δείχνει εξαιρετική. Αν θέλετε λοιπόν να δώσετε «βασιλική» λάμψη στις γιορτές σας θα τη δοκιμάσετε.

Υλικά για 4-6 άτομα
4 φλιτζάνια ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη (μπορείτε να φτιάξετε και δικό σας αναμιγνύοντας γάλα με τριμμένα αμύγδαλα και να το σουρώσετε – δεν θα είναι βέβαια vegan σε αυτή την περίπτωση- ή αν έχετε υπομονή να φτιάξετε σπιτικό ρόφημα αμυγδάλου)
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού καρδάμωμο
1 κουτ. γλυκού πούδρα από τζίντζερ
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
6-8 αποξηραμένα δαμάσκηνα, μουλιασμένα σε νερό
Το αγαπημένο σας bourbon
Ξυλάκια κανέλας για γαρνιτούρα

Διαδικασία
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά (εκτός από το αλκοόλ) σε ένα δυνατό μπλέντερ και τα μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα.
Ζεσταίνετε το μίγμα σε χαμηλή θερμοκρασία και μετά προσθέτετε όσο αλκοόλ επιθυμείτε, ιδανικά από 100-400 ml.
Σερβίρετε σε ποτήρια και γαρνίρετε με τα ξυλάκια κανέλας.
Αν το προτιμάτε κρύο, παραλείπετε το ζέσταμα και σερβίρετε σε ποτήρια σαμπάνιας βάζοντας στο στόμιο περιμετρικά ζάχαρη.

Το άρθρο της εβδομάδας