Το καλοκαίρι όλοι μας το έχουμε συνδέσει με τα« δικά» του φαγητά. Η Φαίη Σκορδά φαίνεται και εκείνη να έχει τις δικές της προτιμήσεις αυτήν την εποχή, που δεν ξεφεύγουν από τον γενικό κανόνα.

Όπως έδειξε μέσω από Insta story η παρουσιάστρια απόλαυσε το πιο κλασικό καλοκαιρινό φαγητό, το οποίο δεν είναι άλλο από τα γεμιστά συνοδευμένα με φέτα. Μάλιστα, η Φαίη είχε γράψει στη φωτογραφία με τα γεμιστά: «Καλοκαίρι είναι…».

Φυσικά, τα γεμιστά είναι από τα πιο νόστιμα φαγητά και υπάρχουν σε πολλές παραλλαγές. Μάλιστα, εμείς επειδή ξέρουμε την αξία τους έχουμε και έναν πλήρη οδηγό με tips με τα τέλεια γεμιστά.

Για παράδειγμα: Επιλέγουμε πάντα ώριμα λαχανικά -κυρίως οι ντομάτες- πάντα της εποχής. Κοινώς, γεμιστά δεν μαγειρεύουμε ποτέ το χειμώνα και ποτέ με χλωμές ντομάτες ή σφιχτές ντομάτες για σαλάτα.

Φροντίζουμε όλα τα λαχανικά να έχουν το ίδιο μέγεθος. Για να «στηθούν» καλύτερα στο ταψί, κόβουμε πολύ προσεχτικά τον πάτο από τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τις πατάτες ή τις μελιτζάνες.

Όταν στήνουμε τα ωμά λαχανικά για να δούμε πόσα θα «πάρει» το ταψί, υπολογίζουμε πάντα ένα δύο παραπάνω. Αυτό λέγεται το «μυστήριο του ταψιού». Τα γεμιστά θέλουν μπόλικο κρεμμύδι (για τη γλύκα), σκόρδο (για την καλοκαιρινή σπιρτάδα) και πάρα πολλά φρέσκα μυρωδικά (για το άρωμα της φρεσκάδας). Βρείτε τον πλήρη οδηγό, εδώ και σας δίνουμε και 3 δικές μας συνταγές για γεμιστά.

Γεμιστά με κιμά

Γεμιστά της γιαγιάς με μυρωδικά και πελτέ
Γεμιστά αλά Masterchef