Εστιάτορες και σεφ ανά τον κόσμο ανταποκρίνονται υπεύθυνα στη μάχη κατά του κορωνοϊού κλείνοντας για όσο χρειαστεί κατ’ εντολή της εκάστοτε κυβέρνησης ή με δική τους πρωτοβουλία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν να μαγειρεύουν γιατί, αποδεδειγμένα, η καλύτερη θεραπεία για την καραντίνα είναι το μαγείρεμα. Κάπως έτσι φαίνεται να σκέφτηκε και ο κορυφαίος Ιταλός σεφ Μάσιμο Μποτούρα.

Με το χιούμορ που τον χαρακτηρίζει, ο σεφ ξεκίνησε μια νέα διαδικτυακή εκπομπή μαγειρικής, όχι μόνος αλλά με την οικογένειά του, με το επίκαιρο όνομα «Καραντίνα στην κουζίνα». Η εκπομπή, που ήταν ιδέα της κόρης του Αλέξα, που τη δεύτερη μέρα της καραντίνας είδε τον πατέρα της στην κουζίνα και σκέφτηκε ότι σίγουρα είναι πολλοί αυτοί που θα απολάμβαναν αυτό το θέαμα και πρότεινε στον σεφ την ιδέα να μοιράζονται με τον κόσμο σε μια εκπομπή τα οικογενειακά τους γεύματα. Τα επεισόδια προβάλλονται καθημερινά στις 9 το βράδυ στον προσωπικό λογαριασμό του σεφ στο Instagram, με όλη την οικογένεια Μποτούρα να συμμετέχει με συλλογικό πνεύμα σε όλες τις εργασίες στην κουζίνα, από τη γυναίκα του Λάρα και τον Τσάρλι στο μαγείρεμα και τις δοκιμές και την Αλέξα στη βιντεοσκόπηση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Tonight 8pm on @instagram TV #staytuned #staysafe #kitchenquarantine with Massimo tonight at 8pm

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Massimo Bottura (@massimobottura) στις


Ο σεφ, δημιουργός του κοινωφελούς project Food for Soul, έκλεισε το τριάστερο εστιατόριό του Osteria Francescana στις 10 Μαρτίου με το μήνυμα «Μείνετε ασφαλείς και θετικοί» σε προσωπικό και πελάτες συνεχίζοντας όμως να μοιράζει απλόχερα θετική ενέργεια μαγειρεύοντας από το σπίτι. Είναι αυτό που σίγουρα χρειαζόμαστε όλοι αυτή τη στιγμή.

Δείτε επίσης

Κορωνοϊός: 7 συμβουλές για το μαγείρεμα από τον ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Νέοι περιορισμοί στις λαϊκές αγορές

Κορωνοϊός: 10 συνταγές για μακαρονάδες που θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι