Τον περασμένο Δεκέμβριο ελάχιστοι αντιλήφθηκαν την παρουσία του Νουσρέτ Γκιοκτσέ στην Αθήνα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, όταν ο διάσημος Τούρκος σεφ έθετε τις βάσεις για το νέο του επιχειρηματικό εγχείρημα επιλέγοντας ξανά τη Μύκονο.

Κάτω από άκρα μυστικότητα, ο διάσημος σεφ ήρθε αθόρυβα, έκανε τις επαφές του και έφυγε χωρίς να τον πάρει κανείς χαμπάρι, αφού είναι γνωστός για τη μυστικοπάθειά του τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική του ζωή.

Ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Κορωνιώτης, ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων με παρουσία ετών στο Νησί των Ανέμων, όπου δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate, ήταν αυτός που τον έπεισε να ανοίξει το δεύτερο εστιατόριο στο νησί και αυτός που τον συνόδευε συνέχεια κατά την παραμονή του στην Αθήνα. Οι δύο άνδρες, άλλωστε, γνωρίζονται πολλά χρόνια.

Από τη στιγμή που ο Νουσρέτ εξέφρασε την επιθυμία να ανοίξει καινούριο μαγαζί, έπρεπε να βρεθούν ο κατάλληλος χώρος και ο κατάλληλος άνθρωπος από τον χώρο της εστίασης.

Ο Μάνος Πενταράκης, ένας ψηλός, αψύς για πολλούς, Κρητικός που βρίσκεται πίσω από το εστιατόριο «Lotus», το πολύ γνωστό «Αρωμα» στα Ματογιάννια και το «Familia», ήταν τελικά αυτός που μπήκε στο παιχνίδι για το νέο εγχείρημα του Νουσρέτ με τη μεσολάβηση του Κορωνιώτη.

Οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν τρεις ολόκληρους μήνες, μέχρι την ευτυχή κατάληξη με την υπογραφή των συμβολαίων συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, που, παρά τους ψιθύρους στο νησί, δεν ήθελαν να διαρρεύσει το παραμικρό για την επερχόμενη συμφωνία.

Αυτή τελικά οριστικοποιήθηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας όταν ρυθμίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες και πλέον το ολοκαίνουριο «Salt Bae» ετοιμάζεται πυρετωδώς.Και οι δύο πλευρές επιθυμούν να είναι έτοιμο να λειτουργήσει περί τα μέσα Μαΐου ώστε να κερδίσει ολόκληρη τη φετινή σεζόν, που αναμένεται να είναι πολύ ανταγωνιστική στο πριγκιπάτο της Μυκόνου.

Το «Salt Bae» θα στεγαστεί στην πλατεία Γουμένιο, εκεί όπου βρισκόταν μέχρι και πέρυσι το «Familia», ένα όμορφο εστιατόριο με έμφαση στο καλό κρέας, και θα υποδέχεται πλέον 180 άτομα σε καθημερινή βάση. Την ίδια στιγμή, λεπτομέρειες απομένουν για να αποκτήσει πλέον τη δική του ιδιόκτητη κατοικία στο νησί ο πρώην χασάπης που εξελίχθηκε σε σταρ της κρεατοφαγίας και των social media με 43.500.000 ακολούθους στο Instagram.

Πέρυσι τάισε όλους τους σταρ του Euro που έκαναν διακοπές στη Μύκονο της υπερβολής, σερβίροντας τις «χρυσές» μπριζόλες του και κάνοντας για άλλη μία σεζόν πολύ δυνατές εισπράξεις. Απο φέτος παίρνουν σειρά τα «χρυσά» μπέργκερ του στη Χώρα, με το φθηνότερο να κοστίζει γύρω στα 50 ευρώ και το ακριβότερο να… ίπταται στα 170 ευρώ!

Πάει για τρελούς τζίρους
Ο Νουσρέτ λάτρεψε τη Μύκονο από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο νησί, όταν το 2019 έκλεισε το deal με τον Ζαννή Φραντζέσκο και τον Σάμι Ιμπραήμ για να λειτουργήσει το «Nusr-Et».

Ο χώρος ήταν ιδανικός – εκεί όπου στεγάστηκε για μία σεζόν το «Casa Tu», με φοβερή θέα στη Χώρα και μετά τις σχετικές μετατροπές άνοιξε στις αρχές εκείνου του Ιούνη. Ήταν ήδη αναμενόμενο ότι θα γίνει χαμός, όμως δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες για να ακουστεί παντού το νέο εστιατόριο του Τούρκου σεφ, που σφραγίστηκε μετά από έλεγχο κλιμακίου της ΑΑΔΕ όταν διαπίστωσε ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις συνολικής αξίας 25.800 ευρώ.

Όταν άνοιξε, έγινε απλά ο χαμός αφού μέσα σε τέσσερις μήνες το αλάτι που ρίχνει στις μπριζόλες του ο μυώδης Τούρκος αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από χρυσό, κάνοντας ασύλληπτους τζίρους. Το κοντέρ σταμάτησε στα 11.312.500 ευρώ, ενώ η αναμονή για ένα τραπέζι μπορεί να ξεπερνούσε και τη μία ώρα, κάτι που αναμένεται να γίνει και στο καινούριο «Salt Bae».

Μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχει προσληφθεί το προσωπικό του νέου εστιατορίου, που θα διαφοροποιείται εντελώς από το «Nusr-Et», αφού εστιάζει αποκλειστικά στα μπέργκερ, στις τηγανητές πατάτες και σε μόλις δύο είδη μπριζόλας. Οι τιμές θα έχουν σίγουρα… άρωμα Μυκόνου, με το φθηνότερο μπέργκερ να ξεκινάει από τα 40-45 ευρώ ενώ μια μερίδα στικ παρμεζάνας αρωματισμένη με τρούφα θα σερβίρονται στον πελάτη για 25 ευρώ.

Αυτοί βέβαια που επιθυμούν το κάτι παραπάνω και θέλουν να έχουν τον Νουσρέτ πάνω από το κεφάλι τους, θα πρέπει να παραγγείλουν το golden burger των 170 ευρώ -το ψωμάκι είναι καλυμμένο με βρώσιμο φύλλο χρυσού- ή τη χρυσή μπριζόλα των 350 ευρώ!

Η συνολική επένδυση στο φρέσκο project του διάσημου Τούρκου με τα 21 εστιατόρια σε διάφορες χώρες του κόσμου θα αγγίξει τις 500.000 ευρώ. Οι Μάνος Πενταράκης και Κωνσταντίνος Κορωνιώτης είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για το deal που κατάφεραν. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι τζίροι του «Salt Bae» για τη φετινή σεζόν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4 εκατ. ευρώ, αφού θεωρείται βέβαιο ότι «θα πάει τρένο» σε ένα νησί όπου όλα τα διάσημα brands της εστίασης θέλουν πλέον να είναι παρόντα.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Νουσρέτ δεν αφήνει τίποτε στην τύχη και είναι πάνω απ’ όλα τελειομανής, γι’ αυτό αναμένεται να δίνει το «παρών» καθημερινά στο νέο του εγχείρημα. Το ίδιο θα πράξει φυσικά και ο Μάνος Πενταράκης, ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τη γαστρονομία -ειδικά το κρέας-, ενώ έχει εντρυφήσει ενδελεχώς και στα πολύ καλά κρασιά. Ο Κορωνιώτης δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στο real estate διαθέτοντας βίλες σε πελάτες με υψηλά εισοδηματικά κριτήρια, συνήθως από τον Λίβανο, και η προσωπική του σχέση με τον Νουσρέτ συνετέλεσε τα μέγιστα για να κλείσει η συμφωνία, αφού αυτός τον έφερε σε επαφή με τον Πενταράκη και ήταν συνεχώς ενήμερος για τις εξελίξεις.

Πηγή: Protothema.gr από τον Διονύση Θανάσουλα