Πρόσφατα ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα μοιράστηκαν στο Instagram μια συνταγή για σκωτσέζικα μπισκότα βρώμης από επίσκεψή τους σε παραδοσιακό αρτοποιείο στη Σκωτία, που χρησιμοποιεί ακόμη νερόμυλο και που ονομάζεται Blair Atholl Watermill Bakery.

Αυτά τα μπισκότα φτιάχνονται στην περιοχή από τα ρωμαϊκά χρόνια και τρώγονται ως πρωινό ή με λίγο τυρί από πάνω σαν σνακ. Η συνταγή, όπως θα δείτε είναι απλή και απαιτεί μόνο τρία βασικά συστατικά – βρώμη, λάδι και νερό και απαιτεί λιγότερο από μία ώρα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse) on

Υλικά:
100 γρ. νιφάδες βρώμης
70 γρ. πίτουρο βρώμης
30 γρ. πλιγούρι βρώμης
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο/ελαιόλαδο
100 ml βρασμένο νερό

Εκτέλεση
Ανακατεύετε τα στερεά υλικά και στη συνέχεια προσθέτετε το νερό μέχρι το μίγμα να γίνει σαν μια μαλακή πάστα. Αν είναι πολύ σκληρό, βάζετε επιπλέον νερό. Αν είναι πολύ μαλακό, προσθέτετε επιπλέον νιφάδες βρώμης.

Βάζετε τη ζύμη σε μια επιφάνεια πασπαλισμένη με βρώμη. Ανοίγετε τη ζύμη με έναν πλάστη στο επιθυμητό πάχος (2-6mm). Κόβετε στο σχήμα που θέλετε και τοποθετείτε τα κομμάτια σε ένα ταψί. Ψήνετε στους 170C για 20-30 λεπτά μέχρι να γίνουν καφέ και να μην είναι μαλακά στο κέντρο τους και έτοιμα!

Διαβάστε επίσης:
Ο Μπιλ Γκέιτς έφτιαξε τούρτα για τα 90ά γενέθλιά του Γουόρεν Μπάφετ

Η Βικτώρια Μπέκαμ «υπέκυψε» μετά από 20 χρόνια και έφαγε πίτσα!
Πελάτης διάβασε λάθος το μενού σε εστιατόριο του Ράμσεϊ και πλήρωσε 500 ευρώ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr