Ο πρίγκιπας Κάρολος φαίνεται πως είναι λάτρης του τυριού και μάθαμε και το αγαπημένο του πιάτο για πρωινό.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το «British Cheese Weekender», ένα δωρεάν, online φεστιβάλ βρετανικού τυριού και με σκοπό την στήριξη των τυροπαραγωγών, το Clarence House δημοσίευσε την αγαπημένη συνταγή του πρίγκιπα της Ουαλίας. Πρόκειται για το γνωστό πιάτο cheesy baked eggs, δηλαδή, αβγά με τυρί στον φούρνο.

Το πριγκιπικό ζεύγος Κάρολος – Καμίλα μοιράστηκε στα social media τη συνταγή για το αγαπημένο πιάτο του Καρόλου. Μάλιστα, ο Κάρολος, που είναι προστάτης του Speciality Cheesemakers Association, έγραψε στο post της συνταγής: «Ένα πράγμα που μας φέρνει παρηγοριά είναι το καλό φαγητό. Είναι στενάχωρο, λοιπόν, να μαθαίνεις ότι αυτή η κρίση ρισκάρει να καταστραφεί μια από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής -το βρετανικό τυρί».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse) on

Λοιπόν, τι θα χρειαστεις για να κάνεις βασιλικό πρωινό:
100γρ. σπανάκι, μαραμένο στο τηγάνι
1 ντοματίνι ή ντομάτα λιαστή
35γρ. δυνατό, μαλακό τυρί
1 αβγό
80ml κρέμα γάλακτος
15γρ. σκληρό τυρί, τριμμένο
φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένα
Αλλαντικά (προαιρετικά)

Η εκτέλεση είναι απλή:
Βουτυρώνετε σε ένα μικρό, πυρίμαχο σκεύος και στρώνετε το σπανάκι, κάνοντας μια τρύπα στη μέση. Τοποθετείτε το ντοματίνι κομμένο στα 4 ή την λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, πάνω από το σπανάκι. Στη συνέχεια, ρίχνετε το μαλακό τυρί έπειτα προσθέτετε τα φύλλα βασιλικού και τα αλλαντικά, αν το θέλετε και αλατοπιπερώνετε.

Σπάτε το αβγό στη μέση του σπανακιού. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος γύρω και πάνω από το αυγό, χωρίς να σπάσετε τον κρόκο. Πασπαλίζετε με το τριμμένο, σκληρό τυρί. Βάζετε το σκεύος στο φούρνο, στους 180οC για 8-10 λεπτά. Το αφήνετε, τέλος να σταθεί πριν σερβιριστεί.

3 ακόμη σούπερ συνταγές με αβγό από εμάς:
Ντάκος με σάλτσα και τηγανητό αβγό

Τρυπημένη πίτα με τηγανητό αβγό και σάλτσα στραπατσάδας

Αβγό τηγανητό με κρέμα φέτας

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr