Έτοιμος για αλλαγές στις συνήθειες του φαγητού του είναι ο Γουίλ Σμιθ, καθώς όπως αποκάλυψε πρόσφατα στην αμερικανική διαδικτυακή εκπομπή «Red Table Talk» στις διακοπές του φέτος έφτασε τα 102 κιλά! Απ’ ότι φαίνεται η οικογένεια Σμιθ πέρασε 10 μέρες σε σκάφος με έναν σεφ, που τους έφτιαχνε καθημερινά φρέσκα, ζεστά μάφιν, που κανείς δεν μπορούσε να τους αντισταθεί. «Ξυπνούσα το πρωί και έτρωγα περίπου 4 μάφιν. Μετά για μεσημεριανό έπινα ένα κοκτέιλ.Έφτασα 102 κιλά και ήταν το περισσότερο που ζύγισα ποτέ στην ενήλικη ζωή μου! Είχα γίνει 101 στην ταινία «Ali» και πήγα στα 102 στο σκάφος με τα μάφιν!», δήλωσε ο ίδιος.

Έτσι, μετά τις διακοπές, ο Γουίλ αποφάσισε να κάνει μια δίαιτα express για 10 ημέρες, κάτι, όμως, που επιδείνωσε ραγδαία την υγεία του εξαιτίας ενός φαρμάκου που έπαιρνε ταυτόχρονα για την πίεση. «Έκανα 10 μέρες δίαιτα και εξαντλήθηκα. Τότε, έπαιρνα και ένα φάρμακο για την πίεσή μου, η οποία έπεσε σε επικίνδυνο βαθμό. Σταμάτησα να παίρνω το φάρμακο και συνέχισα τη δίαιτα. Ένιωσα καλύτερα από ποτέ. Τελικά ίσως να έφταιγε και η διατροφή μου για την υψηλή πίεση», πρόσθεσε ο ηθοποιός.

Εμείς γιατροί δεν είμαστε για να σχολιάσουμε αν τελικά αυτό που έκανε ήταν σωστό ή λάθος, πάντως ένα θεματάκι με το φαγητό το έχει ο αγαπημένος μας ηθοποιός. Μάλιστα και ο ίδιος παραδέχθηκε πως πολλές φορές τρώει πολύ και χωρίς έλεγχο: «Τρώω σαν εθισμένος. Λατρεύω το φαγητό, αλλά συνειδητοποίησα πως η σχέση μου μαζί του ήταν πως έτρωγα για διασκέδαση. Τρώω για να είμαι χαρούμενος. Βαριέμαι και αρχίζω να τρώω. Καταβροχθίζω. Βάζω στο στόμα μου κάτι κάθε μισή ώρα, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας», είπε ανάμεσα στα άλλα.

Γουίλ, μήπως να έριχνες μια ματιά στην έρευνα του Πανεπιστημίου του Σάσσεξ, που υποστηρίζει πως τα πολλά και συχνά γεύματα τελικά δεν κάνουν καλό, διότι όταν τρώμε συνέχεια διεγείρουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και τελικά το μόνο που καταφέρνουμε είναι να ωθούμε το σώμα μας σε μια σχεδόν σταθερή φλεγμονώδη κατάσταση;

 

Το άρθρο της εβδομάδας