Ο Μέμος Μπεγνής ήταν καλεσμένος πριν μερικές μέρες στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, το Πρωινό, όπου μίλησε για τις αυξημένες επαγγελματικές του υποχρεώσεις αλλά και για την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η θεατρική παράσταση «Οι Μάγισσες της Σμύρνης». Αναφέρθηκε επίσης στα παιδικά του χρόνια, αλλά και στις διατροφικές του συνήθειες, οι οποίες όπως υποστηρίζει ο ίδιος τον έχουν βοηθήσει πολύ με τη διατήρηση των κιλών του.

View this post on Instagram

A post shared by memosbegnis (@memosbegnis) on

Πιο συγκεκριμένα ο ηθοποιός αποκάλυψε πως είναι pescetarian, δηλαδή πως τρώει ψάρι και ζωικά παράγωγα, όπως τυρί, γάλα, γιαούρτι και αβγά, αλλά όχι κρέας. «Τρώω ψάρι, αλλά όχι κρέας. Θα ήθελα να κόψω και το ψάρι», είπε ο ηθοποιός. «Ενίσταμαι στις σφαγές των ζώων, δεν μου πάει να φάω ένα ζωντανό», εξήγησε.

View this post on Instagram

A post shared by memosbegnis (@memosbegnis) on

Η αλήθεια είναι ότι πολλές έρευνες έχουν αποκαλύψει τις βλαβερές επιπτώσεις της κατανάλωσης κρέατος. Πιο συγκεκριμένα, τα «προϊόντα» κρέατος, όπως τα λουκάνικα και τα σαλαμάκια, θεωρούνται καρκινογόνα λόγω των χημικών συντηρητικών που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές τους για να τα κάνουν να δείχνουν πιο φρέσκα, ζουμερά και ελκυστικά. Πιο συγκεκριμένα, το νιτρικό και το νιτρώδες νάτριο, που περιέχουν, αυξάνουν τον κίνδυνο για πολλές μορφές καρκίνου, όπως του παχέος εντέρου.

Ο Μέμος έχει δείξει στο παρελθόν και το πόσο ευαισθητοποιημένος είναι σε οικολογικά θέματα που σχετίζονται με τα ζώα, όπως στη θανάτωσή τους για τη χρήση της γούνας τους.

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο ηθοποιός: