Ο διάσημος μουσικός που φημίζεται για την αγάπη του για το φαγητό- και πρόσφατα μάλιστα άνοιξε το δικό του εστιατόριο στο Λος Άντζελες- φαίνεται ότι αφού προέβη στο δύσκολο αυτό εγχείρημα, άρχισε να αναθεωρεί, προειδοποιώντας ουσιαστικά όσους έχουν σκοπό να κάνουν το ίδιο, να το σκεφτούν πολύ καλά πριν κάνουν το μεγάλο βήμα.

Το να ανοίξει και να συντηρηθεί ένα εστιατόριο προφανώς και δεν είναι εύκολη υπόθεση και αυτό είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε. Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που παραβλέπουν τυχόν αμφιβολίες και προχωράνε στο επόμενο βήμα προκειμένου να εκπληρώσουν το όνειρό τους. Και αν το πρώτο στο οποίο πήγε ο νους σας όσον αφορά τις δυσκολίες είναι το οικονομικό κομμάτι, θα το ξανασκεφτείτε διαβάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Moby, που μπορεί στη μουσική βιομηχανία να διαπρέπει, αλλά παρά την οικονομική του ευχέρεια, φαίνεται ότι η επενδυτική του προσπάθεια στην εστίαση δεν είναι αρκετά αποδοτική.

Ο μουσικός μάλιστα λέει χαρακτηριστικά- και με μια δόση υπερβολής- ότι δεν μπορεί να φανταστεί γιατί οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος θα ήθελε ποτέ να ανοίξει δικό του εστιατόριο, ενώ συμπληρώνει: «Όταν ανοίξεις ένα εστιατόριο, πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για να παρουσιάζεις τη σωστή εικόνα και επίσης να λαμβάνεις σοβαρά υπ’ όψη ότι θα πρέπει να είναι όλα στην εντέλεια 12-14 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και να πληρούν πάντα τις ανάλογες προϋποθέσεις, από το φαγητό μέχρι την ατμόσφαιρα και το design».

Όλα αυτά δεν είναι κάτι που δεν έχει ειπωθεί στο παρελθόν, όμως, αυτό στο οποίο ο μουσικός εστιάζει είναι το γεγονός ότι δεν είναι όλοι αρκετά ικανοί, ώστε να γίνουν εστιάτορες και να διατηρήσουν την επιχείρησή τους ανοιχτή. «Όταν ακούω κάποιους να λένε ότι θέλουν να ανοίξουν εστιατόριο θέλω οπωσδήποτε να κάνω μια παρέμβαση. Αγαπώ πολύ το εστιατόριό μου και το ξεκίνησα καθαρά ως επιχειρηματική δραστηριότητα. Δεν είναι όμως εύκολο να σταθεί, εκτός αν είσαι επιχειρηματική διάνοια, όπως λ.χ ο Keith McNally. Σχεδόν, όμως, για όλους τους υπόλοιπους, είναι πιο εύκολο -και λιγότερο στρεσογόνο- να κάψουν τα χρήματά τους στην αυλή τους», είπε χαρακτηριστικά.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr