Όπως έγινε γνωστό, ο Καναδός τραγουδιστής Weeknd, προχώρησε σε δωρεά τροφίμων για το λαό της Αιθιοπίας, αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων, μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ (WFP).

Ο τραγουδιστής, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Έιμπελ Μάκονεν Τέσφεϊ, είναι γιος μεταναστών από την Αιθιοπία, του Μάκονεν και της Σάμρα Τέσφεϊ.

«Η καρδιά μου ραγίζει για τον λαό μου στην Αιθιοπία, καθώς αθώοι πολίτες, από μικρά παιδιά έως ηλικιωμένους δολοφονούνται και ολόκληρα χωριά εκτοπίζονται από φόβο και καταστροφή», έγραψε στους λογαριασμούς του στο Instagram και στο Twitter.

«Θα δωρίσω ένα εκατομμύριο δολάρια για να παράσχω δύο εκατομμύρια γεύματα μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών και θα ενθαρρύνω όσους μπορούν να δώσουν επίσης βοήθεια», είπε ο τραγουδιστής.

Η δωρεά έρχεται μετά από πέντε μήνες βίας στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής. Οι αναφορές για τον αριθμό των εκτοπισθέντων κυμαίνονται από δεκάδες χιλιάδες έως περισσότερους από ένα εκατομμύριο.

Να θυμίσουμε πως τον Αύγουστο του 2020 ο Weeknd προχώρησε σε δωρεά 300.000 δολαρίων στον Λίβανο, μετά τις φονικές εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού.

Δείτε επίσης:
Σταύρος Βαρθαλίτης: «O Άκης Πετρετζίκης είναι ο καλύτερος MasterChef που έχει βγει»

Sakuna, το videogame όπου μαθαίνεις τα πάντα για το ρύζι!

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ αποφάσισε -ξανά- να γίνει vegan;