Το ξέραμε ήδη ότι η βασίλισσα Ελισάβετ μένει σε παλάτι, έχει τον προσωπικό της μπάτλερ, κηπουρό, καμαριέρες και ειδικές προτιμήσεις σε ό,τι αφορά το καθημερινό της διαιτολόγιο, όπως άλλωστε αρμόζει σε μία γυναίκα με το δικό της ήθος και κύρος. Αυτό που ανακαλύψαμε, ωστόσο, μόλις τώρα είναι ότι έχει ένα πολύ βασικό κοινό με εμάς τους…απλούς θνητούς: την αγάπη της για το μωσαϊκό! Και ίσως είναι και αρκετά πιο υπερβολική από την δική μας…

Μπορεί να είναι βασίλισσα αλλά έχει και αυτή τις αδυναμίες της, πώς να το κάνουμε! Τις “αμαρτωλές” της αταξίες τις μάθαμε από την πρόσφατη συνέντευξη του πρώην σεφ του παλατιού, Darren McGrady. Σύμφωνα με τον ίδια, κάθε μέρα προετοιμάζονται διαφορετικά είδη και γεύσεις κέικ, από τα οποία η βασίλισσα τρώει μόνο ένα μικρό κομμάτι. “Και το υπόλοιπο;”, θα αναρωτιέσαι. Το υπόλοιπο αφήνει το προσωπικό του παλατιού να το φάει. Εκεί όμως που ξεχνά τον καλόκαρδο και δοτικό εαυτό της, είναι όταν υπάρχει στο τραπέζι μωσαϊκό! Και ποιος μπορεί να την αδικήσει; Με την πλούσια σοκολατένια γεύση του, τις στρώσεις από λαχταριστό, τραγανό μπισκότο και την γλυκιά μυρωδιά να γαργαλάει την μύτη σου λίγο πριν η πρώτη μπουκιά αγγίξει τα χείλη σου, δεν μας κάνει εντύπωση που η αυτού μεγαλειότης δεν μπορεί να αντισταθεί.

gluko

Μπορεί κανείς μάλιστα να πει πως η λατρεία της για το συγκεκριμένο γλυκό αγγίζει επικίνδυνα επίπεδα αφού σύμφωνα με τον Darren McGrady, εάν τυχόν περισσέψει κάποιο κομμάτι και η βασίλισσα πρέπει να φύγει για διακοπές, ο σεφ της θα το πακετάρει για να το πάρει μαζί της. Αχ πώς την καταλαβαίνουμε! Εκεί όμως που διαφέρουμε είναι ο τρόπος που απολαμβάνουμε το μωσαϊκό. Αν μας ρωτάς, εμείς, ειδικά αν πρόκειται για την συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη, πέφτουμε με τα μούτρα και δεν σηκώνουμε κεφάλι μέχρι να έχουμε φάει και το τελευταίο ψιχουλάκι. Σαν σωστό μέλος της βασιλικής οικογένειας, όμως, η Ελισάβετ τρώει κάθε μέρα από ένα μικρούλι κομματάκι μέχρι να τελειώσει όλο το γλυκό. Γι’ αυτό, μάλλον αυτή είναι βασίλισσα και εμείς ταπεινοί θνητοί!