Τι ετοίμασε για τους διάσημους αστέρες ο σεφ Γούλφγκανγκ Πακ, για το καθιερωμένο after-party, μετά την 94η οσκαρική απομονή;

Όπως πάντα, μετά την τελετή, τα αστέρια του Χόλιγουντ, μεταξύ άλλων και οι Χάλι Μπέρι, Τζέισον Μομόα, Τζέικ Γκίλενχαλ, απόλαυσαν ιδιαίτερα πιάτα, που δημιουργήθηκαν ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά.

Δεν πρόκειται όμως για ένα γαστρονομικό event, αλλά για μια συνάντηση του φαγητού, τους κουλτούρας, της μουσικής και του σινεμά, μέσω της γαστρονομίας. Οι γεύσεις που συνέθεσαν το μενού, είχαν επιρροές απ’ την Αφρικανική κουζίνα, τουρκικές γεύσεις, δυτικά συστατικά και προϊόντα, αλλά και στοιχεία από τη hip-hop κουλτούρα, και το κίνημα της ισότητας και της οικονομικής ενδυνάμωσης.

Το μενού πλούσιο και… ζηλευτό. Περιλάμβανε από «Όσκαρ καπνιστού σολομού» και κώνους με πικάντικό τόνο, μέχρι πεϊνιρλί.

Ακόμη, πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν και κλασικά αγαπημένα πιάτα της Αμερικής. Δεν έλειψαν οι βάφλες με τηγανητό κοτόπουλο και πικάντικο σιρόπι σφενδάμου, το καλαμποκόψωμο με καβούρι και χαβιάρι και ρύζι με καρύδα, αρακά και μπανάνα.

Στα κυρίως, σερβιρίστηκε πίτα με αστακό και ανοιξιάτικα λαχανικά, μοσχάρι ωρίμασης Wagyu με τηγανητές πατάτες, αλλά το κλασικό ιταλικό πιάτο ζυμαρικών, cacio e pepe.

Φυσικά, δεν έλειψε και το επιδόρπιο. Μεταξύ άλλων, προσφέρθηκαν σοκολατένια εκλέρ σε σχήμα όσκαρ, με θαλασσινό αλάτι, πανακότα με γκρέιπφρουτ, μακαρόν με μαρσμέλοου και τα καθιερωμένα σοκολατένια βραβεία όσκαρ.

Στα ποτά, εννοείται ότι έρρεε άφθονη η σαμπάνια, αλλά προσφέρθηκε και μια σειρά από κοκτέιλ με Tequila Don Julio, που δημιούργησε ο βραβευμένος mixologist Τσαρλς Τζολί αποκλειστικά για τη βραδιά των Όσκαρ.

Δείτε και το χαρακτηριστικό βίντεο:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wolfgang Puck (@wolfgangpuck)

Δείτε επίσης:

Γουίλ Σμιθ: Η αυστηρή διατροφή και οι ατασθαλίες του Οσκαρικού -πλέον- ηθοποιού

Μενού για Όσκαρ

Το ελληνικό The Clumsies υποψήφιο βραβείου στα «Όσκαρ των κοκτέιλ»