Για τη διαφορά παγωτού και gelato σας έχουμε μιλήσει ξανά. Όπως και για το γεγονός ότι το καλύτερο gelato θα το δοκιμάσετε στην Ιταλία. Εκτός και αν βάλετε στο πρόγραμμα σας μία εκδρομή μέχρι το Ναύπλιο.

IMG_0570nafplio

Στην καρδιά του Ναυπλίου λοιπόν, στην μικρή πλατεία έξω από την εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου και μία ανάσα από τη θάλασσα, θα βρείτε τη διάσημη Antica Gelateria di Roma, με τα πιο νόστιμα gelato και sorbet που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Σε εμάς τουλάχιστον αρέσει πάρα πολύ και γι αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε στο Ναύπλιο και να μην περάσουμε από εκεί για 2-3 λαχταριστές μπάλες παγωτό.

antica2

Θα το αναγνωρίσετε από το τεράστιο παγωτό χωνάκι στην είσοδο και αν πάτε Σαββατοκύριακο και γενικά περίοδο με μεγάλη τουριστική κίνηση, από τον κόσμο που κάνει ουρά απ’ έξω, περιμένοντας υπομονετικά να εξυπηρετηθεί. Μην πτοείστε από την κίνηση, η εξυπηρέτηση είναι πραγματικά γρήγορη -το έχουμε τσεκάρει πολλές φορές- και έτσι αποκλείεται να περιμένετε πολύ ή να κουραστείτε και να φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε.

antica-gelateria-di-roma

Ο Marcello ο ιδιοκτήτης της, είναι Ιταλός και τις τελευταίες σχεδόν 2 δεκαετίες βρίσκεται στο Ναύπλιο, μυώντας ντόπιους και τουρίστες στο δροσερό ιταλικό γλύκισμα σε δεκάδες διαφορετικές εκδοχές. Στα ψυγεία βρίσκετε, μεταξύ άλλων, γεύσεις όπως φουντούκι-σοκολάτα, σοκολάτα με γκράπα και τσίλι, κρέμα καραμελέ, στρατσιατέλα, φερέρο ροσέ και αρωματικά sorbet λεμόνι ή φράουλα. Τα απολαμβάνετε σε κυπελάκι ή χωνάκι, συνεχίζοντας την βόλτα σας στο γραφικά στενά του Ναυπλίου ή στην περατζάδα μπροστά στη θάλασσα και δεν παραλείπετε να τους ζητήσετε να σας φτιάξουν και ένα εσπρεσάκι ή καπουτσίνο, σε ιταλικό μαγαζί βρίσκεστε άλλωστε.

Σημειώνεται ότι μπορεί το gelato να μην μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στην Αθήνα (εκτός και αν είστε εφοδιασμένοι με κάποιο ψυγειάκι), ωστόσο μπορείτε να βρείτε στα ράφια και άλλα ιταλικά προϊόντα, όπως πανετόνε και λιμοντσέλο.

info
Φαρμακοπούλου 3, Ναύπλιο, τηλ. 27520 23520.