Με αυτόν τον καιρό δεν σκεφτόμαστε τίποτα καλύτερο για χαλάρωση από ένα καλό βιβλίο και ένα αχνιστό φλιτζάνι καφέ ή τσάι, αλλά όχι απαραιτήτως στο σπίτι.

Αν δεν το έχετε προσέξει ήδη, η Αθήνα έχει αρκετά όμορφα cafe-βιβλιοπωλεία όπου μπορεί κάποιος να περάσει ευχάριστες και ήρεμες ώρες με την παρέα του ή ακόμη και μόνος του, πίνοντας καφέ και διαβάζοντας το αγαπημένο του βιβλίο. Εμείς ξεχωρίσαμε 5 από αυτά, για να κάνετε τις χειμωνιάτικες βόλτες σας.

Poems & Crimes
Στο κτίριο του 1850 των εκδόσεων Γαβριηλίδη το ισόγειο μυρίζει καφέ και βιβλία και είναι από τα αγαπημένα μας στέκια στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί, μπορείτε να περάσετε την ώρα σας διαβάζοντας κάποιο βιβλίο που θα βρείτε πάνω στο τραπέζι ή παρατηρώντας την κίνηση στο βιβλιοπωλείο με τα εγκλήματα, που συστεγάζεται στη μία πλευρά του ισογείου ή ακόμα και να απολαύσεις ένα ελαφρύ γεύμα, ενώ μπορείτε να επιστρέψετε και πιο αργά για τις μουσικές βραδιές που διοργανώνουν συχνά.
Αγ. Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3228839.

Little Tree Books & Coffee
Ένας χώρος βιβλίου και χαλάρωσης στη σκιά της Ακρόπολης που σερβίρει καλό καφέ και έχει μια ενδιαφέρουσα συλλογή βιβλίων, που καλύπτουν κάθε γούστο, για να βρείτε αυτό που θα σας συντροφεύσει ιδανικά στην επόμενη επίσκεψη σας. Στα τραπεζάκια του, μπροστά από το μικρό παρκάκι, βρίσκετε τόσο τουρίστες όσο και πιο μόνιμους θαμώνες, κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, λάτρεις του βιβλίου ή απλώς των σπιτικών γεύσεων και του καλού καφέ. Κατά καιρούς διοργανώνει και παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις, μουσικά live και σεμινάρια.
Καβαλλότι 2, Αθήνα, τηλ. 210 9243762.

Έναστρον Βιβλιοκαφέ
Στο ισόγειο του νεοκλασικού στην οδό Σόλωνος στεγάζουν οι εκδόσεις Έναστρον το βιβλιοπωλείο τους μαζί με ένα cafe, όπου απολαμβάνουμε τον καφέ μας περιτριγυρισμένοι από ενδιαφέροντες τίτλους βιβλίων. Στα μεγάλα συν του χώρου οι βιβλιοπαρουσιάσεις και οι μουσικές βραδιές που διοργανώνει η Λέσχη Πολιτισμού Έναστρο, τις οποίες αξίζει να παρακολουθήσετε.
Σόλωνος 101, Αθήνα, τηλ. 210 3828139.

Booktalks
Αδύνατον να προσπεράσετε αυτή την εντυπωσιακή κίτρινη είσοδο στο Παλαιό Φάληρο! Αν και τα περισσότερα cafe-βιβλιοπωλεία βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, το Booktalks αποτελεί αγαπημένη επιλογή των νότιων, για χαλάρωση σε συνδυασμό με την ανάγνωση ενός καλού, κυρίως λογοτεχνικού βιβλίου. Σημειώστε, ότι στο Booktalks λειτουργεί και Λέσχη Ανάγνωσης, με ελεύθερη παρακολούθηση και μοναδική προϋπόθεση να έχετε διαβάσει το βιβλίο για το οποίο συζητούν κάθε φορά.
Αρτέμιδος 47 & Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9802520.

Pick a Book
Μία ακόμη εκτός κέντρου πρόταση, αυτή τη φορά στα δυτικά προάστια και συγκεκριμένα στην Πετρούπολη. Στον πολυχώρο του μπορεί να περάσει καλά όλη η οικογένεια, με τα παιδιά να έχουν τον πρώτο λόγο, αφού διοργανώνονται πολλοί συχνά events για τους μικρούς βιβλιοφάγους ενώ και η ποικιλία παδικών βιβλίων δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.
ΜΑ

Το άρθρο της εβδομάδας