Ένα πραγματικό candy store άνοιξε πριν λίγους μήνες στην Αθήνα και όπως καταλαβαίνετε δεν θα μπορούσαμε να μην το επισκεφθούμε, γιατί η λατρεία για τις καραμέλες και τα ζαχαρωτά δεν έχει ηλικία!

HANS3

Στο διάσημο παραμύθι των αδερφών Γκριμ τα δύο αδέρφια φτάνουν έξω από ένα σπίτι κατασκευασμένο από ψωμί, γλυκά και ζάχαρη, που όμως ανήκει σε μία μάγισσα η οποία τρώει παιδιά. Το Hans & Gretel, που άνοιξε στις αρχές Ιουνίου στον πεζόδρομο της Αδριανού στο Μοναστηράκι, μπορεί να ακολουθεί πιστά τον μύθο ως προς την διακόσμηση -μάλιστα στο βάθος υπάρχει και το “σπίτι της μάγισσας” που εξωτερικά μοιάζει σαν φτιαγμένο από μπισκότα, ενώ και τα παιδιά πίσω από τον πάγκο είναι ντυμένα με παραμυθένια κοστούμια-, ωστόσο στόχος του είναι να χαρίζει μόνο γλυκιά απόλαυση στα παιδιά και σε όσους γίνονται ξανά παιδιά όταν περνούν την πόρτα του. Τι σημαίνει αυτό;

HANS

Στο Hans & Gretel βρίσκετε δεκάδες διαφορετικά είδη καραμέλας και ζαχαρωτών, σε κλασικές ή πιο περίεργες γεύσεις, από κεράσι και mint μέχρι blueberry, pina collada ή gourmet, τα οποία γεμίζουν σωλήνες, προθήκες, βαζάκια, χωνάκια παγωτού και διάφορες συσκευασίες (για παράδειγμα για το Halloween έχουν πακετάκια με ζαχαρωτά διακοσμημένα ανάλογα). Δίπλα τους 9 γεύσεις γρανίτας που σερβίρονται σε περίεργα μακρόστενα ποτήρια, βάφλες που τυλίγονται σαν χωνάκι και μέσα σερβίρουν παγωτό μηχανής ή gelato και το περίφημο “chimney cake” ή αλλιώς κύλινδρος σφολιάτας πασπαλισμένος με ζάχαρη και κανέλα, που επίσης μπορεί να σερβιριστεί γεμιστός με παγωτό και διάφορα toppings -όσα πιτσιρίκια πέρασαν την πόρτα τους όσο βρισκόμασταν εκεί το τίμησαν με το παραπάνω!

HANS2

Μην νομίζετε όμως ότι οι γλυκές εκπλήξεις σταματούν εκεί, αφού οι ιδιοκτήτες του γυρίζουν τον κόσμο, δοκιμάζουν συνεχώς γλυκά και έχουν βάλει στόχο να φέρουν στη χώρα μας food trends που δεν έχουμε δει ξανά. Για παράδειγμα, σύντομα πρόκειται να μας συστήσουν το παγωτό με μαλλί της γριάς που φτιάχνεται στο Λονδίνο και άλλα πολλά. Εν αναμονή λοιπόν!

info
Αδριανού 48, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3315168.

Το άρθρο της εβδομάδας