Από το καλοκαίρι του 2018, οι λάτρεις της κρέπας έχουν κάθε λόγο να βρίσκονται στην Άνω Γλυφάδα και συγκεκριμένα στην Γούναρη 23, εκεί οπού βρίσκεται το φημισμένο από τα Χανιά «Ζάχαρη και Αλάτι».

Για τους foodie ταξιδιώτες της Κρήτης, η επίσκεψη στη χανιώτικη κρεπερί είναι must. Ο Νεκτάριος Μαναράκης, αντιλαμβανόμενος την αγάπη για την κρέπα του, δημιούργησε το αδελφάκι του «Ζάχαρη και Αλάτι» στην Άνω Γλυφάδα και ήδη η φήμη του έχει ξεκινήσει να εξαπλώνεται και στην Αθήνα.

Ποικιλία τυριών, αλλαντικών, λαχανικών ανάλογα την εποχή, ξεχωριστές σάλτσες για τις αλμυρές κρέπες αλλά και 36 διαφορετικές σοκολάτες, 14 κρέμες, μαρμελάδες, μπισκότα, ξηροί καρποί ακόμη και παγωτό σας περιμένουν καθημερινά για τους πιο ευφάνταστους συνδυασμούς κρέπας, σε περίπτωση που θέλετε να δημιουργήσετε την δική σας και όχι κάποια από τις 18 αλμυρές προτάσεις και 19 γλυκές προτάσεις.

Ξεχωρίσαμε την γλυκιά κρέπα με μπανόφι και Lila Pause και σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα! Για αλμυρή επιλογή προτιμήστε αυτήν με την κρητική γραβιέρα και το απάκι Χανίων, ενώ εάν θέλετε μια κρέπα light, η Silhouette με cottage cheese, μανιτάρια, γαλοπούλα και μαρούλι είναι εξαιρετική επιλογή.

Εδώ, η τραγανότητα του φύλλου είναι αυτή που κερδίζει τα εύσημα, καθώς ο χυλός της κρέπας περιέχει μόνο δύο αβγά στις εκατό κρέπες, ενώ το φρέσκο γάλα, η βανίλια, το ντόπιο αγνό κρητικό ελαιόλαδο αντί για βούτυρο, είναι αυτά που απογειώνουν την ποιότητα του φύλλου!

Το «Ζάχαρη και Αλάτι» λειτουργεί 24 ώρες. Το πρωί σερβίρει εξαιρετικής ποικιλίας καφέ ΤAF, ενώ υπάρχουν μπίρες και αναψυκτικά από διάφορες περιοχές της χώρας να συνοδεύσουν την κρέπας σας.

info
Δημητρίου Γούναρη 23, Άνω Γλυφάδα, τηλ. 210 9690077.