Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 13/8
Με λαδερό ξεκινάμε την εβδομάδα μας, φτιάχνοντας φασολάκια με φέτα, λιαστές ντομάτες και άνηθο.

Τρίτη 14/8
Φαρφάλες με ντοματίνια και κοτόπουλο προτείνουμε για σήμερα, ένα πιάτο με άρωμα από καλοκαίρι και Μεσόγειο!

Ας φτιάξουμε και μία αφράτη, αλλά ανάποδη ροδακινόπιτα, μιας και αύριο είναι μέρα γιορτής.

Τετάρτη 15/8
Μεγάλη γιορτή σήμερα και γι αυτό ετοιμάζουμε ένα αναλόγως γιορτινό τραπέζι. Για κυρίως φτιάχνουμε μοσχαράκι στάμνας ηπειρώτικο, με πατάτες.

Στο τραπέζι δίπλα του βάζουμε φλογέρες μπριάμ, με τρία διαφορετικά ντιπ

και μία σαλάτα με ντοματάκια και γλιστρίδα.

Και για επιδόρπιο, πεπονάκια με παγωτό και μεθυσμένη σάλτσα.

Πέμπτη 16/8
Μετά το χθεσινό γεύμα θέλουμε κάτι πιο ελαφρύ σήμερα, γι αυτό και φτιάχνουμε σφουγγάτο στο φούρνο με ψιλοκομμένα αρωματικά.

Παρασκευή 17/8
Κλασικές μελιτζάνες παπουτσάκια ετοιμάζουμε για το σημερινό τραπέζι. Μια κλασική και αγαπημένη οικογενειακή συνταγή.

Σάββατο 18/8
Κουνέλι με τσακώνικες μελιτζάνες και κύμινο προτείνουμε σήμερα, ένα πληθωρικό πιάτο με τέλεια γεύση.

Θα το σερβίρουμε με τη νηστίσιμη εκδοχή για πολίτικο πιλάφι, χωρίς συκώτι δηλαδή.

Κυριακή 19/8
Λεμονάτα μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες στο φούρνο, φτιάχνουμε σήμερα. Ίσως ένα από τα πιο κλασικά πιάτα για το κυριακάτικο τραπέζι.

Θα το συνοδεύσουμε με πολύχρωμο «σπαγγέτι» λαχανικών ή αλλιώς σαλάτα κομμένη σε spiralizer, με πέστο άνηθου και ντοματίνια

και κρεμμυδοταρτάκια με τυρί.

Ένα παγωτό ροδάκινο με γιαούρτι και σοκολάτα πάλι, θα δώσει τον ιδανικό επίλογο.