Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 14/1
Με λάχανο μπουρδέτο, ένα χειμωνιάτικο γιαχνί με καταγωγή από την Κέρκυρα, ξεκινάμε την εβδομάδα μας. Θα το συνοδεύσουμε με ζυμωτό ψωμί και μία ωραία, πικάντικη φέτα.

Τρίτη 15/1
Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με κυδώνια έχει το μενού της Τρίτης, σε μια νόστιμη παραλλαγή Αρτινής συνταγής.

Βάλτε το βράδυ και ρεβίθια στο νερό, για την αυριανή συνταγή.

Τετάρτη 16/1
Η Τετάρτη ζητάει όσπρια και εμείς σήμερα θα βάλουμε στο φούρνο ρεβίθια με λιαστές ντομάτες και μπόλικα μυρωδικά, να μοσχοβολήσει το σπίτι!

Πέμπτη 17/1
Απλά τα πράγματα σήμερα. Θα πλάσουμε κεφτεδάκια κλασικά και αγαπημένα, που αρέσουν πολύ και στα παιδιά. Για συνοδευτικό επιλέγουμε πατάτες τηγανητές, ρύζι ή πουρέ πατάτας, ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

Παρασκευή 18/1
Χυλοπίτες θα φτιάξουμε σήμερα παρέα με ένα ξεχωριστό αλλαντικό, τον καβουρμά. Γίνονται εύκολα, γρήγορα και δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

Σάββατο 19/1
Η εποχή ζητάει σούπες! Σήμερα λοιπόν, θα ετοιμάσουμε μία χορταστική ψαρόσουπα με μπακαλιάρο, πατάτες, καρότα και τζίντζερ.

Κυριακή 20/1
Για το κυριακάτικο τραπέζι προτείνουμε οσομπούκο στο φούρνο με κρεμμυδάκια, που ταιριάζει πολύ με πουρέ πατάτας ή σελινόριζας.

Θα το συνοδεύσουμε με πράσινη σαλάτα με κρουτόν, σταφίδες και αμύγδαλα,

και μία ωραία τάρτα κολοκύθας με σπανάκι και μπλε τυρί.

Για επιδόρπιο, φίνα κρέμα πορτοκάλι σερβιρισμένα με ζεστή κομπόστα αποξηραμένων φρούτων.