Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 17/8
Γεμιστά κολοκυθάκια ετοιμάζουμε για το πρώτο τραπέζι της εβδομάδας. Μπορεί να τους λείπει ο κιμάς αλλά είναι απίστευτα νόστιμα, ειδικά αν συνδυαστούν με κρέμα λεμονιού.

Τρίτη 18/8
Τα καλαμαράκια είναι ένας εξαιρετικός μεζές, αν τα φτιάξουμε όμως γεμιστά με τραχανά και τα συνοδεύσουμε με μια ωραία πράσινη σαλάτα ή βραστά χόρτα, γίνονται ένα χορταστικό κυρίως.

Τετάρτη 19/8
Η φάβα είναι από τα όσπρια που συχνά βρίσκουν τη θέση τους στο καθημερινό τραπέζι. Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα, την «παντρεύουμε» με σάλτσα ντομάτας και κάππαρη.

Πέμπτη 20/8
Ελαφριά κεμπάπ, με κιμά κοτόπουλο έχει το τραπέζι της Πέμπτης. Θα τα συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανητές, ψητές πιτούλες, γιαούρτι και λαχανικά όπως φέτες ντομάτας και κρεμμυδιού.

Παρασκευή 21/8
Μερακλίδικο τραπέζι στρώνουμε την Παρασκευή, με χουνκιάρ μπε(γ)εντί με τας κεμπάπ -κοινώς τρυφερές μοσχαρίσιες μπουκίτσες με πουρέ μελιτζάνας.

Σάββατο 22/8
Μία περιποιημένη μακαρονάδα έχουμε όρεξη να φτιάξουμε σήμερα, με καπνιστό σολομό και άνηθο για έξτρα άρωμα.

Κυριακή 23/8
Κουνέλι στη γάστρα με πατάτες, αρωματισμένα με δεντρολίβανο και κρασί ψήνουμε για το κυριακάτικο τραπέζι.

Συνοδεύουμε με σαλάτα σαν πολύχρωμο «σπαγγέτι» λαχανικών με πέστο άνηθου και ντοματίνια

και πίτα – ρολό με γέμιση μπριάμ.

Για επιδόρπιο σερβίρουμε ελαφρύ και δροσιστικό γλυκό με γιαούρτι και πεπόνι.