Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 22/2
Ξεκινάμε την εβδομάδα με μπουκίτσες κοτόπουλου πανέ σε σουσάμι, με ζυμαρικά και σάλτσα γιαουρτιού. Ένα ελαφρύ πιάτο με κοτόπουλο που πανάρεται με σουσάμι, ψήνεται στο φούρνο και σερβίρεται με μια ωραία σάλτσα γιαουρτιού σε ζυμαρικά.

Τρίτη 23/2
Την Τρίτη φτιάχνουμε συκώτι μοσχαρίσιο γλυκοκρασάτο. Τέλειος μεζές που του ταιριάζει με το τσίπουρο, όμως αν συνδυαστεί με πουρέ ή ρύζι, έχουμε ένα χορταστικό και πολύ νόστιμο κυρίως πιάτο!

Τετάρτη 24/2
Ο αρακάς συνδυασμένος με πιπεριές Φλωρίνης αποκτά άλλο ενδιαφέρον. Ο γευστικός αυτός συνδυασμός δίνει άλλη διάσταση στο αγαπημένο αυτό λαδερό.

Πέμπτη 25/2
Ένα νόστιμο πιατό με ανατολίτικα στοιχεία, που θα λατρευτεί. Οι γλυκόξινες γαρίδες με το ρύζι είναι ένας εξαιρετικός γευστικός συνδυασμός.

Παρασκευή 26/2
Την Παρασκευή μαγειρεύουμε την ισπανική εκδοχή της ομελέτας, τορτίγια δηλαδή, και την εμπλουτίζουμε με τα λαχανικά του ελληνικού μπριάμ. Ένα πολύ νόστιμο πιάτο!

Σάββατο 27/2
Το Σάββατο μαγειρεύουμε ένα ριζότο… εναλλακτικό. Το συνδυάζουμε με χωριάτικα λουκάνικα και μπίρα. Ένα μεθυστικό ντουέτο.

Κυριακή 28/2
Μιας που είναι Κυριακή, γιατί να μην κάνουμε ένα τραπέζι με κυρίως, σαλάτα, ορκεκτικό και επιδόρπιο; Φτιάχνουμε ένα αρωματικό ψητό αρνάκι με salsa verde που θα χορτάσει και θα ευχαριστήσει ολόκληρη την οικογένεια.

Το συνοδεύουμε με αρωματικές πατάτες με πάπρικα και λευκό κρασί

και σαλάτα ταμπουλέ από κουνουπίδι με πρασινάδες και βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας.

Τέλος, για γλυκό, ψήνουμε κέικ καρότου με γλάσο από κρέμα τυριού και καστανή ζάχαρη.