Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 6/1 – Θεοφάνεια
Η παράδοση λέει πώς τα Θεοφάνεια τρώμε ψάρι, γι αυτό και θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας με φιλέτα από λαβράκι μαριναρισμένα με τσάι του βουνού.

Τρίτη 7/1
Μια μακαρονάδα της ευκολίας, που γίνεται στο πι και φι και με ελάχιστα υλικά ετοιμάζουμε σήμερα. Αυτό που θα σας εντυπωσιάσει σίγουρα είναι ο συνδυασμός τους. Φτιάχνουμε σπαγγέτι ορφανό και πικάντικο με αβγά ποσέ.

Τετάρτη 8/1
Για το τραπέζι της Τετάρτης επιλέγουμε όσπρια, τα οποία όμως θα κάνουμε σαν μπιφτέκια, ζυμωμένα με σπανάκι. Μαζί τους όποιος θέλει μπορεί να φτιάξει και χορτοφαγικά σάντουιτς και burgers.

Πέμπτη 9/1
Λαχανοντολμάδες με χοιρινό φιλέτο και πλούσια σάλτσα ντομάτας ετοιμάζουμε για την Πέμπτη. Μια διαφορετική συνταγή με πολύ ωραία γεύση.

Παρασκευή 10/1
Πιλάφι βουτυράτο και απολαυστικό με κρασάτα συκωτάκια πουλιών βάζουμε στο τραπέζι της Παρασκευής. Ένα γευστικό πιάτο που ετοιμάζετε σχετικά εύκολα.

Σάββατο 11/1
Η μανιταρόσουπα είναι από τα πιο αγαπημένα μας πιάτα αυτή την εποχή. Σήμερα θα την εμπλουτίσουμε με μετσοβόνε και το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο!

Κυριακή 12/1
Κοτόπουλο με μουστάρδα, πράσα και λιαστές ντομάτες στο χαρτί, ετοιμάζουμε για το κυριακάτικο τραπέζι. Ένα πιάτο με ιδιαίτερη νοστιμιά, που πρώτα μαρινάρεται και στη συνέχεια «πακετάρεται» σε λαδόκολλα και ψήνεται στο φούρνο. Σερβίρεται ιδανικά με ρύζι μπασμάτι ή πλιγούρι.

Στο τραπέζι βάζουμε επίσης, αλμυρή γαλατόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

και μια διαφορετική Πολίτικη σαλάτα με ξινόμηλο και μαραθόριζα.

Για επιδόρπιο, αξιοποιούμε τους κουραμπιέδες που έχουν περισσέψει από τις προηγούμενες μέρες, συνδυάζοντας τους με κρέμα πορτοκαλιού στο ποτήρι.