Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 7/9
Στο πρώτο τραπέζι της εβδομάδας σερβίρουμε ρεβίθια που τρώγονται πιρουνάτα, σε ιδανικό συνδυασμό με το ρύζι, το οποίο ενισχύει την ποιότητα της πρωτεΐνης των οσπρίων.

Τρίτη 8/9
Το ρολό κιμά ταιριάζει σε κάθε τραπέζι. Σε αυτή τη συνταγή το γεμίζουμε με μανιτάρια, λούντζα και τυριά και το σερβίρουμε με πιλάφι ή πουρέ πατάτας.

Τετάρτη 9/9
Μπορεί να μπήκαμε στον Σεπτέμβριο, αλλά κολοκυθάκια και μελιτζάνες καλά κρατούν. Ευκαιρία να φτιάξουμε ένα νόστιμο μπριάμ στην κατσαρόλα με ελιές.

Πέμπτη 10/9
Το «πάντρεμα» κοτόπουλου με αποξηραμένα φρούτα μας αρέσει πολύ, γι αυτό και το προτείνουμε και για το τραπέζι της Πέμπτης, γαρνιρισμένο με αφράτο πουρέ πατάτας.

Παρασκευή 11/9
Θαλασσινό γιουβετσάκι, κάπως διαφορετικό, με κριθαράκι, χταπόδι ξιδάτο και σάλτσα πέστο ετοιμάζουμε για την Παρασκευή. Ένα νόστιμο πιάτο που συνδυάζεται ωραία με λευκό κρασί ή ούζο.

Σάββατο 12/9
Ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με απολαυστική σάλτσα κρασιού, ετοιμάζουμε σήμερα και αντί για κλασικό πιλάφι, τις συνοδεύουμε με τραγανές ρυζοκροκέτες.

Κυριακή 13/9
Άρωμα θαλασσινό στο κυριακάτικο τραπέζι, με μπουρδέτο από τους Παξούς. Εμείς το φτιάχνουμε με κεφαλόπουλα, εσείς μπορείτε να τα αντικαταστίσετε με σκορπίνα ή μπακαλιάρο.

Γαρνίρουμε το ψάρι με πατάτες φούρνου, αρωματισμένες με δεντρολίβανο

και συνοδεύουμε με μια σαλάτα με έμπνευση επίσης από τα Επτάνησα, με αντίδια, κερκυραϊκό νούμπουλο και ρόγες ξανθού σταφυλιού.

Για ορεκτικό, φτιάχνουμε ρολάκια μελιτζάνας

και κλείνουμε το γεύμα με κρέμα με φρέσκα αχλάδια και καβουρδισμένα αμύγδαλα.