Κάθε Σάββατο η Ιωάννα Σταμούλου μάς δίνει ιδέες για να φτιάξουμε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας, που έρχεται, με τους καλύτερους και πιο υγιεινούς συνδυασμούς.

Κυριακή 27-12
Ψητό φιλέτο κοτόπουλου του Ηλία Μαμαλάκη σήμερα, αλλά τυλιγμένο σε μπέικον και σερβιρισμένο με καροτάκια γλασέ.
Κι από γλυκό μελομακάρονα με κρέμα στο ποτήρι της Ντίνας Νικολάου που τα έχουμε κι έτοιμα.

kritharoto-me-manitaria-ANOIGMA

Δευτέρα 28-12
Η τελευταία εβδομάδα του χρόνου ξεκινά με κριθαρότο μαγειρεμένο με μανιτάρια της Γεωργίας Κοφινά. Βάζουμε στο μούσκιο και το μπακαλιάρο για να ξαρμυρίσει για να τον έχουμε έτοιμο για μαγείρεμα αύριο. Εναλλακτικά αγοράζουμε έτοιμα ξαρμυρισμένα και κατεψυγμένα φιλέτα μπακαλιάρου και τα αφήνουμε στη συντήρηση να ξεπαγώσουν.

Τρίτη 29-12
Μπακαλιάρος πρασοσέλινο σήμερα της Σιμόνης Καφίρη να ξεφύγουμε λίγο από το κρέας.

Τετάρτη 30-12
Η αποχή από το κρέας καλά κρατεί με μια σαλάτα από φακές και ψητά λαχανικά του Δημήτρη Σκαρμούτσου.
Προτείνω να φτιάξουμε και τη βασιλόπιτά μας από σήμερα. Με συνταγή του Δημήτρη Χρονόπουλου φυσικά.

manitaria-gemista-anoigma

Πέμπτη 31-12
Τελευταία μέρα του χρόνου σήμερα, κάτι ελαφρύ για μεσημέρι με συνταγή βγαλμένη από τα χεράκια του Ηλία Μαμαλάκη: Βελουτέ τραχανά με καρότο.
Το βράδυ υποδεχόμαστε την νέα χρονιά με ελπίδα, νόστιμα μεζεδάκια κι ένα ή περισσότερα ποτήρια κρασί ή ότι σας κάνει κέφι. Γεμίζουμε το μπουφέ με:
Ρολάκια από καπνιστό σολομό γεμιστά με αρωματικό τυρί κρέμα
Ψητά μανιτάρια γεμισμένα με λαχανικά διάφορα
* Τάρτα με κουνουίδι και καραμελωμένα κρεμμύδια
* Σαραγλάκια με χωριάτικο λουκάνικο
* Spring rolls με λαχανικά και χαλούμι
* Αλλά και ρώσικη σαλάτα με βραστά αβγά
* Και μια γιαννιώτικη ζυμαρόπιτα χωρίς φύλλα

ANOIGMA--xoirino-me-glaso-apo-kidoni

Παρασκευή 1-1-2016
Πρωτομηνιά και Πρωτοχρονιά σήμερα. Βάζουμε τα καλά μας ρούχα, στρώνουμε το καλό μας το τραπέζι και την υποδεχόμαστε με χαμόγελο κι αισιοδοξία. Τι βάζουμε στο τραπέζι μας;
* Εύκολη, γιορτινή κι αντιοξειδωτική λαχανοσαλάτα της Ελένης Ψυχούλη
* Εντυπωσιακό ριζότο με κολοκύθα και κυδώνια γεμιστά της Σιμόνης Καφίρη
* Νόστιμο χοιρινό του Ανδρέα Λαγού
* Και κάνουμε γκραν φινάλε με παρφέ σοκολάτα κάστανο της Ντίνας Νικολάου

Σάββατο 2-1
Σήμερα ζυμώνουμε ζυμάρι πίτσας και ψήνουμε pizza marguerita με τις οδηγίες της Ελένης Ψυχούλη. Με την ίδια συνταγή και αν σας κάνει όρεξη προσθέτετε κι αφαιρείτε υλικά και φτιάχνετε πίτσα της δικής σας έμπνευσης.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr