Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 10/5
Τη Δευτέρα, φτιάχνουμε στριφτούδια σε στακοβούτυρο, με κιμά απάκι και γραβιέρα Κρήτης. Συνταγή με εκλεκτά υλικά και αυθεντική μοσχοβολιά από το αγαπημένο νησί.

Τρίτη 11/5
Κοτόπουλο γλυκόξινο με φέτα και ντοματίνια. Η γλυκόξινη γεύση πάει πολύ στο κοτόπουλο και το μηλόξιδο με το μέλι δημιουργούν μία υπέροχη σάλτσα. Για μια πιο παραδοσιακή νότα προσθέτουμε ντοματίνια, ρίγανη και φέτα, ενώ η πανσέτα δίνει έξτρα γεύση στο πιάτο.

Τετάρτη 12/5
Μια πολύ νόστιμη, ζεστή πατατοσαλάτα με φασολάκια και μπέικον, που γίνεται και τέλειο συνοδευτικό για ψητό ψάρι όπως τόνο. τρώγεται όμως και σαν χορταστικό κυρίως, μαζί με μια κουταλιά γιαούρτι για τη φρεσκάδα. Τη συνοδεύετε με μπίρα και αν αφαιρέσετε το μπέικον γίνεται αμέσως vegetarian.

Πέμπτη 12/5
Κολιοί στο φούρνο με ντοματίνια και πουρέ αρακά. Μια ελαφριά και πολύ νόστιμη συνταγή με κολιούς, ιδανική για το καλοκαιρινό τραπέζι. Συνοδεύουμε το ψάρι με πουρέ φρέσκου αρακά που του πάει πολύ.

Παρασκευή 13/5
Την Παρασκευή, φτιάχνουμε αλμυρή τούρτα με ρόκα και τυριά. Μια ομελέτα που ψήνεται σε φόρμα στο φούρνο και κάνει ένα νόστιμο πλην εντυπωσιακό ορεκτικό για τα τραπέζια, αλλά και κυρίως για μια καθημερινή που θέλουμε κάτι απλό, νόστιμο και χορταστικό.

Σάββατο 14/5
Μαγειρεύουμε μια παραλλαγή των παλατιανών κεφτέδων με τζατζίκι από ραπανάκια. Είναι ένα ακόμη εξαιρετικό πιάτο της πολίτικης κουζίνας. Εδώ οι κεφτέδες γίνονται από μείγμα τριών κιμάδων και ντύνονται με τραγανό φύλλο κρούστας πριν παναριστούν και τηγανιστούν. Θα τους συνοδεύσουμε με ένα αλλιώτικο τζατζίκι ενισχυμένο με τη σπιρτάδα από τα ραπανάκια.

Κυριακή 15/5
Μοσχαρίσιες μπριζόλες ψημένες πάνω σε χοντρό αλάτι. Ένας διαφορετικός τρόπος για να ψήσετε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες, που έτσι κι αλλιώς δεν αγαπούν το υπερβολικό ψήσιμο γιατί σκληραίνουν. Συνοδέψτε ιδανικά με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες κι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Μιας που είναι Κυριακή, γιατί να μην σερβίρουμε ένα πλήρες γεύμα; Άλλωστε, οι Κυριακές, είναι πάντα μια καλή αφορμή για να μαζευτεί η οικογένεια και να απολαύσει ένα νόστιμο τραπέζι με τα όλα του.

Συνοδεύουμε το μοσχάρι με σαλάτα ταμπουλέ με κινόα, μήλα και καρύδια. Δροσερή και χορταστική, που συνδυάζει την υπερτροφή κινόα με γευστικά μήλα και πολλά μυρωδικά.

Η «παπαρόπιτα» της Γεωργίας με τυριά και προσούτο. Την ετοιμάζουμε αποβραδίς και τη σερβίρουμε για κυριακάτικο πρωινό ή μεσημεριανό. Είναι και μια καλή λύση για να αξιοποιήσουμε το μπαγιάτικο ψωμί που περισσεύει στην ψωμιέρα μας.

Και κλείνουμε το κυριακάτικο τραπέζι με ένα cheesecake με Baileys. Ένα γλυκό με μπισκοτένια βάση, καρδιά από τυρί, μεθυσμένο με λικέρ καφέ και επικάλυψη καραμέλα.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr