Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 12/7
Φουρνίζουμε φριτάτα με ντομάτες και ζαμπόν. Φριτάτα στα ιταλικά, τορτίγια στα ισπανικά, ομελέτα στα ελληνικά. Όπως και να την πεις τη λατρεύουν όλοι οι λαοί της Μεσογείου και γίνεται πανεύκολα ακόμη κι αν δεν έχεις ταλέντο στο αναποδογύρισμα -ο φούρνος θα κάνει όλη τη δουλειά.

Τρίτη 13/7
«Τούρτα» με κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και ανθότυρο. Οι αρμυρές «τούρτες» είναι εντυπωσιακές και συνήθως μια ωραία εναλλακτική για τα τραπεζώματα, αλλά και για την κάθε μέρα που θέλουμε να κάνουμε το κάτι ξεχωριστό. Επιλέγουμε σπανάκι και ανθότυρο, βάζουμε όρεξη, μαστοριά και ένα δροσερό λευκό κρασί και ξεκινάμε!

Τετάρτη 14/7
Μπουτάκια κοτόπουλου σε μπίρα και σάλτσα ντομάτας με πιπεριά. Μία από τις πιο νόστιμες συνταγές για κοτόπουλο στη σχάρα! Το μυστικό της βρίσκεται στη νόστιμη μαρινάδα μπίρας και στη σάλτσα ντομάτας-πιπεριάς που συνοδεύει το φαγητό.

Πέμπτη 15/7
Κολιοί γεμιστοί πάνω σε πιπεριές. Οι κολιοί είναι αρκετά λιπαρά ψάρια, γι’ αυτό αποφύγαμε να τους βαρύνουμε κι άλλο με σάλτσα ντομάτας και κρεμμύδια. Τους ψήσαμε λοιπόν πάνω σε ένα στρώμα από χρωματιστές πιπεριές, φέτες λεμονιού και ντοματίνια, γεμίζοντας την κοιλίτσα τους με ένα αρωματικό μείγμα.

Παρασκευή 17/7
Βελουτέ αρακά με συριανή λούντζα και τυρί Σαν Μιχάλη. Οι βελουτέ σούπες είναι μια από τις πιο νόστιμες επιλογές για να απολαύσετε τα λαχανικά εποχής. Τη γλύκα του αρακά εδώ συμπληρώνουν η συριανή λούτζα και η γεμάτη γεύση του τυριού Σαν Μιχάλη.

Σάββατο 18/7
Πίτσα με τυρί κρέμα, σολομό, γαρίδες και κάππαρη. Μια δροσερή πίτσα με ιδιαίτερο, θαλασσινό χαρακτήρα.

Κυριακή 20/7
Την Κυριακή που έχουμε περισσότερο χρόνο, μπορούμε να οργανώσουμε ένα τραπέζι με τα όλα του. Σερβίρουμε λοιπόν για συγγενείς και φίλους λαχταριστά πιάτα. Σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως και γλυκό, θα συνθέσουν ένα τραπέζι από τα λίγα.

Για κυρίως, μαγειρεύουμε πανσέτες με ρετσίνα, μουστάρδα και δεντρολίβανο.Η ρετσίνα, το ξεχωριστό αυτό ελληνικό κρασί, δεν είναι ιδανικό μόνο για να συνοδεύσετε τους μεζέδες σας αλλά και για να δώσει ωραία γεύση στο φαγητό, όπως αυτές οι κρασάτες πανσέτες.

Για αρχή, σερβίρουμε δροσερή ντοματοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης, αραβικές πίτες, σουμάκ και βασιλικό. Μια σαλάτα φουλ του κόκκινου που συνδυάζει δύο φρούτα, τη ντομάτα και τις φράουλες, με ένα μπαχαρικό με ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Συνοδεύουμε τη σαλάτα μας με τραγανές τυροκροκέτες με μέλι. Το αγαπημένο μεζεδάκι κάθε λάτρη των τυριών! Αυτές οι κροκέτες φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και εξαφανίζονται από τα πιάτα στο πι και φι. Συνοδεύουν εξαιρετικά κρασί και μπίρα.

Τέλος, κλείνουμε το δείπνο με ένα εντυπωσιακό αλλά και γευστικό γλυκό. Φτιάχνουμε ένα γεμιστό κέικ με ταχίνι και φράουλες. Τα γεμιστά κέικ ταιριάζουν υπέροχα με ένα φλιτζάνι ζεστό, αρωματικό καφέ. Τώρα λοιπόν που οι φράουλες είναι στην εποχή τους, τις αξιοποιούμε απολαυστικά…

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr