Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 13/1
Η εβδομάδα μας ξεκινάει με λαδερό. Φτιάχνουμε σελινόριζα με αρακά ασπρογιαχνί, που είναι και νόστιμο και θρεπτικό φαγητό.

Τρίτη 14/1
Ο χειμωνιάτικος καιρός αγαπάει τα γιουβαρλάκια, αλλά και τον τραχανά, γι αυτό και εμείς τα συνδυάζουμε σε μια νόστιμη συνταγή με κιμά κοτόπουλου.

Τετάρτη 15/1
Μια φασολάδα είναι πάντα ευπρόσδεκτη στο καθημερινό τραπέζι και επειδή μας αρέσει πολύ, βρίσκουμε διάφορους τρόπους να την ετοιμάσουμε, όπως σούπα βελουτέ που γαρνίρεται με σύγκλινο.

Πέμπτη 16/1
Ζουμερές και απολαυστικές πανσέτες με ρετσίνα, μουστάρδα και δεντρολίβανο έχει το μενού της Πέμπτης. Θα της σερβίρουμε με βουτυράτο πιλάφι.

Παρασκευή 17/1
Για το τραπέζι της Παρασκευής επιλέγουμε θαλασσινά και συγκεκριμένα καλαμαράκια, που γεμίζονται με αρωματικά και γίνονται ένα πιάτο που κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

Σάββατο 18/1
Εκμεταλλευόμαστε την κολοκύθα για να ετοιμάσουμε μια διαφορετική καρμπονάρα, που ταιριάζει σε κάθε χειμωνιάτικο τραπέζι. Η διαφορετική γεύση της δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο!

Κυριακή 19/1
Για το κυριακάτικο τραπέζι θα δακρύσουμε λίγο, αλλά το στιφάδο που θα βγει στο τέλος θα μας αποζημιώσει με το παραπάνω! Θα το φτιάξουμε με μοσχαράκι και θα το σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Για ορεκτικό, επιλέγουμε μανιταροπιτάκια

και δίπλα τους, μία σαλάτα ρόκα με αβοκάντο, πορτοκάλι και βινεγκρέτ ελιάς.

Για το τέλος, μπουρεκάκια με μήλα και χαλβά.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr