Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 15/3

Καθαρά Δευτέρα σήμερα και το γιορτάζουμε παραδοσιακά! Από το τραπέζι δεν μπορεί να λείπει η παραδοσιακή λαγάνα. Αξίζει, αν έχετε χρόνο, να τη φτιάξετε με τα χεράκια σας. Δοκιμάστε αυτή τη λαγάνα, με λιαστές ντομάτες και θυμάρι.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε και η ταραμοσαλάτα. Σας δίνουμε δύο εναλλακτικές εκδοχές, μία πράσινη με αβοκάντο και μία μαύρη με μελάνι σουπιάς, για να διαλέξετε.

Και το κυρίως της ημέρας, καλαμαράκια, τραγανά και πολύ νόστιμα, με τσίλι για την ένταση και μυρωδικά. Ακόμη κι αν φέτος δεν μπορέσουμε να γιορτάσουμε με θέα τη θάλασσα, θα φέρουμε τη θάλασσα στο τραπέζι!

Και, τέλος, δεν θα μπορούσατε να μην κλείσουμε το γιορτινό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας χωρίς έναν χαλβά. Ο συγκεκριμένος παντρεύει τον μούστο, που μας φέρνει τη γεύση της μουσταλευριάς με τα καραμελωμένα σταφύλια. Το αποτέλεσμα; Όνειρο!

Τρίτη 16/3

Την Τρίτη, φτιάχνουμε ένα εκλεκτό φαγητό, το κοτόπουλο σελινάτο. Είναι νόστιμο, οικογενειακό και για κάθε μέρα της εβδομάδας αποτελεί ιδανική επιλογή.

Τετάρτη 17/3

Το ιμάμ είναι από τις αγαπημένες μας συνταγές με μελιτζάνα και δεν λείπει από το τραπέζι μας. Η φέτα δένει άψογα με το πιάτο.

Πέμπτη 18/3

Χορταστική και υγιεινή ρυζοσαλάτα με τόνο για το καθημερινό τραπέζι αλλά και το γραφείο, που μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει και ένα κυρίως γεύμα.

Παρασκευή 19/3

Αυτά τα σουτζουκάκια ρεβιθιών είναι η απόδειξη ότι τα όσπρια είναι ένα μοναδικό υλικό που μπορούμε να το αξιοποιήσουμε με χίλιους τρόπους. Ταιριάζουν άψογα με έναν πουρέ της επιλογής σας, τραγανές τηγανητές πατάτες ή ρύζι. Όπως θα συνδυάζατε και τα κλασικά σουτζουκάκια.

Σάββατο 20/3

Η κροθόπιτα, μια από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες γιαννιώτικες πίτες, σε ξεγελάει για ανοιχτή ρυζόπιτα, όμως το μυστικό της κρύβεται στον κόθρο, στο στεφάνι του ζυμαριού που την περικλείει. Εκεί, κρύβει το βραστό κρέας που στον ζωμό του έβρασε το ρύζι. Ένα κυρίως πιάτο, με κατσίκι ή αρνάκι και ρύζι, μεταμορφωμένο σε πίτα!

Κυριακή 21/3

Για το κυριακάτικο τραπέζι, μαγειρεύουμε ζουμερές και λαχταριστές πανσέτες με πλούσια σάλτσα από πορτοκάλι και κονιάκ. Γαρνίρονται ιδανικά με μελωμένες πατάτες φούρνου.

Επειδή είναι Κυριακή, ας απολαύσουμε κι ένα γλυκάκι να κλείσει ωραία η εβδομάδα. Ατομικά κιουνεφέ, συνδυασμένα με την ελαφριά γεύση του ανθότυρου. Απογειώνονται με γλυκό κουταλιού βύσσινο.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr