Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 16/12
Μπήκαμε στην τελευταία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και εννοείται ότι θέλουμε να μπούμε σε γιορτινό πνεύμα, ακόμη και στο καθημερινό μας φαγητό. Σήμερα λοιπόν, θα φτιάξουμε σούπα βελουτέ με κολοκύθα.

Τρίτη 17/12
Χοιρινά φιλετάκια με χυμό ροδιού έχει το μενού της Τρίτης. Ένα πιάτο με ωραία γεύση και εντυπωσιακό χρώμα.

Τετάρτη 18/12
Μπορεί να γίνει ένα πιάτο με φασόλια γιορτινό; Φυσικά, αν το συνδυάσουμε με μανιτάρια και παστουρμά!

Πέμπτη 19/12
Βρετανική πίτα του βοσκού με κιμά, αλλά και με τη δική μας παραλλαγή που περιλαμβάνει κολοκύθα, θα ψήσουμε για την Πέμπτη.

Και επειδή οι γιορτές σχεδόν έφτασαν, καιρός είναι να ξεκινήσουμε και τα ζυμώματα. Πρώτο χριστουγεννιάτικο γλυκάκι για φέτος, τα μελομακάρονα.

Παρασκευή 20/12
Πριν την ολόκληρη γαλοπούλα των Χριστουγέννων, το αγαπημένο μας πουλερικό θα γίνει σάλτσα για μακαρόνια.

Σήμερα επίσης, είναι μια καλή ημέρα για να φτιάξουμε και κουραμπιέδες.

Σάββατο 21/12
Ένα μικρό διάλειμμα από τα γιορτινά πιάτα θα κάνουμε σήμερα, για να κρατήσουμε την όρεξη μας για τις επόμενες μέρες. Θα φτιάξουμε ελαφριά γλώσσα με λεμόνι και κάππαρη.

Το τρίπτυχο των κλασικών Χριστουγεννιάτικων γλυκών ολοκληρώνεται με τις παραδοσιακές δίπλες.

Κυριακή 22/12
Το κυριακάτικο τραπέζι μας σήμερα έχει πάπια γιορτινή και εντυπωσιακή με πετιμέζι ροδιού, πορτοκάλι και βύσσινο, σερβιρισμένη με ψημένες ολόκληρες μικρές πατατούλες.

Θα τη συνοδεύσουμε με πράσινη σαλάτα με dressing από πετιμέζι και βαλσαμικό

και γεμιστά μανιτάρια.

Μία εντυπωσιακή, ολόλευκη τούρτα αμυγδάλου, είναι το επιδόρπιο που επιλέγουμε.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr