Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 17/12
Βρισκόμαστε πλέον μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα και θέλουμε να μπούμε σε γιορτινό κλίμα, ακόμη και αν στο τραπέζι μας έχουμε όσπρια, όπως σήμερα. Ξεκινάμε λοιπόν την εβδομάδα μας με βελουτέ κόκκινης φακής με σέλερι και αβγοτάραχο.

Τρίτη 18/12
Κοτόπουλο λεμονάτο θα φτιάξουμε σήμερα, με σαφράν και πιλάφι. Ένα εντυπωσιακό φαγητό, με εύκολη όμως παρασκευή.

Τετάρτη 19/12
Τι θα λέγατε για ένα πληθωρικό γκρατέν με μανιτάρια, μπρόκολο, μπέικον και μπεσαμέλ; Ένα πολύ γευστικό φαγητό, που συνοδεύουμε με μία δροσερή πράσινη σαλάτα.

Πέμπτη 20/12
Στο τραπέζι της Πέμπτης βάζουμε χοιρινά φιλετάκια με πιπεριές και κατακόκκινη σάλτσα από χυμό ροδιού, που συνδυάζονται αρμονικά με ένα χιονάτο πιλάφι.

Και επειδή φτάσαμε αισίως στις 20 Δεκεμβρίου, όσοι έχουν σκοπό να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα γλυκά στο σπίτι, μπορούν να αρχίσουν από σήμερα με κλασικά μελομακάρονα.

Παρασκευή 21/12
Σολομό θα ετοιμάσουμε σήμερα, αλλά σε μια πιο ιδιαίτερη συνταγή με πικάντικο σπανάκι και τυλιχτό σε φύλλο σφολιάτας.

Τα γιορτινά ζυμώματα συνεχίζονται με κουραμπιέδες, σε μία παραδοσιακή συνταγή της Καβάλας που είναι διάσημη για τους κουραμπιέδες της.

Σάββατο 22/12
Μία γρήγορη, αλλά χορταστική και απολαυστική συνταγή ζυμαρικών προτείνουμε για το τραπέζι του Σαββάτου, όπου φτιάχνουμε πέννες με κοτόπουλο, ρόδι και κρεμώδη σάλτσα.

Μιας και το Σάββατο έχουμε και περισσότερο χρόνο διαθέσιμο, μπορούμε να φτιάξουμε και τις πιο απαιτητικές αλλά πάντα καλοδεχούμενες δίπλες, που δεν λείπουν ποτέ από το σπίτι τέτοιες μέρες.

Κυριακή 23/12
Αρνίσιο μπούτι βάζουμε στο φούρνο για το κυριακάτικο τραπέζι και το σερβίρουμε με πικάντικο ρύζι με σταφίδες, κουκουνάρι και κάστανα.

Πράσινη σαλάτα με καραμελωμένα καρύδια και σάλτσα μπλε τυριού

και για επιδόρπιο, σοκολατένιο κορμό με κάστανα χωρίς ζάχαρη.

Για να είμαστε πλήρως έτοιμοι για το τραπέζι της Παραμονής και της ημέρας των Χριστουγέννων βέβαια, σήμερα μπορούμε να ζυμώσουμε και τα χριστόψωμα μας.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr