Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 18/1
Τα κλασικά γιουβαρλάκια είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά όλων! Δοκιμάσετε την παραλλαγή με μπακαλιάρο και λαχανικά για να ξεκινήσει νόστιμα η εβδομάδα. Θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι!

Τρίτη 19/1
Σήμερα φτιάχνουμε μια περιποιημένη κερκυραϊκή παστιτσάδα! Με χοντρό μακαρόνι για να ρουφήξει όλη τη γλύκα και από πάνω πλούσια σάλτσα ντομάτας με τα μπαχάρια και τα αρωματικά της και μελωμένο κοτόπουλο σε ένα σπέσιαλ πιάτο της χωριάτικης κουζίνας.

Τετάρτη 20/1
Για το τραπέζι της Τετάρτης μαγειρεύουμε ζουμερό καγιανά και τον συνοδεύουμε απαραίτητα με ζεστό ζυμωτό ψωμί.

Πέμπτη 21/1
Σήμερα μαγειρεύουμε ένα κοτόπουλο με λάχανο τουρσί και… ξανθιώτικο χαρακτήρα!

Παρασκευή 22/1
Ένα πολύ νόστιμο λαδερό θα φτιάξουμε για το τραπέζι της Παρασκευής, που όμως μπορείτε να σερβίρετε και ως γαρνιτούρα για ψητό κρέας. Τα μπαρμπουνοφάσουλα τρώγονται το ίδιο ευχάριστα ζεστά ή κρύα και συνοδεύονται με ελιές, λακέρδα και τουρσιά.

Σάββατο 23/1
Σήμερα φτιάχνουμε ένα εύκολο κοτόπουλο στη λαδόκολλα που γίνεται λουκούμι από το μέλι, το πορτοκάλι και το μοσχολέμονο. Γρήγορο και αρωματικό για όλη την οικογένεια. Με ένα ωραίο πουρέ ή σπυρωτό ρύζι από δίπλα γίνεται αρχοντικό γεύμα!

Κυριακή 24/1
Κλασικά αγαπημένο φαγητό για τα κυριακάτικα τραπέζια το κατσικάκι με τις πατάτες στον φούρνο. Το θυμάρι με τη ριγάνη θα πλημμυρίσουν το σπίτι με τις πιο όμορφες μυρωδιές. Λίγα υλικά αρκούν για να δημιουργήσετε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο.

Δίπλα του θα σερβίρουμε μια σαλάτα με πλιγούρι, παντζάρι και φέτα

και μια τυρόπιτα με 4 τυριά

Για γλυκό επιλέγουμε μια τάρτα κολοκύθας με φύλλο.

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr