Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Anixiatiko tourlou psi1

Δευτέρα 19/3
Με ανοιξιάτικο λαδερό θα ξεκινήσουμε τη νέα μας εβδομάδα, με αγκινάρες, αρακά, καρότα και μανιτάρια. Φρέσκο και απίστευτα νόστιμο πιάτο, που συνοδεύετε ιδανικά με προζυμένιο ψωμί σίκαλης.

omeleta-furnu141984studiopaterakis

Τρίτη 20/3
Ένα σφουγγάτο ή αλλιώς ομελέτα θα φτιάξουμε σήμερα, αλλά στο φούρνο αντί για το τηγάνι, που δίνει ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.

prasini-salata-me-dressing-fraoulas

Θα το συνοδεύσουμε με μία δροσερή πράσινη σαλάτα με παξιμαδάκια Κυθήρων και dressing από φράουλες.

anoiksiatiko-pilafi-me-araka

Τετάρτη 21/3
Εαρινή ισημερία και επίσημη πρώτη της Άνοιξης σήμερα, θα φτιάξουμε ένα πολύ νόστιμο ανοιξιάτικο πιλάφι με αρακά και αγκινάρες.

garides

Και αν έχετε όρεξη για κάτι θαλασσινό, θα βάλετε δίπλα και εύκολες και πολύ αρωματικές γαρίδες με κουρκουμά και λουίζα.

KOTOPOULO-ME-ELIES

Πέμπτη 22/3
Λεμονάτο κοτόπουλο με ελιές ετοιμάζουμε για το τραπέζι της Πέμπτης και θα το συνοδεύσουμε με κουσκούς.

roka me ntomatinia

Και για σαλάτα, ρόκα με ντοματίνια και κατίκι Δομοκού.

21151006_04720_makaronia-me-skordati-saltsa-ntomatas

Παρασκευή 23/3
Μία απλή, αλλά με πλούσια γεύση μακαρονάδα φτιάχνουμε σήμερα, με σκορδάτη σάλτσα ντομάτας και σερβιρισμένη με ξινομυζήθρα.

xoirino-souvlaki-me-poure-avokanto

Σάββατο 24/3
Σάββατο σήμερα και λέμε να το… ρίξουμε έξω με σουβλάκια σπιτικά! Χοιρινά σουβλάκια από ψαρονέφρι λοιπόν, που συνοδεύονται ιδανικά από ρύζι μπασμάτι.

poures-avokanto

Αντί για τζατζίκι πάλι, λέμε να βάλουμε δίπλα τους πουρέ από αβοκάντο, που τους πάει επίσης πολύ.

tiganitos-mpakaliaros.olivemagazine

Κυριακή 25/3
25η Μαρτίου σήμερα και είτε επιλέξουμε την παραδοσιακή συνταγή με σκορδαλιά,

loukoumades bakaliarou

είτε κάτι πιο «δημιουργικό», όπως λουκουμάδες μπακαλιάρου με αλιάδα και ψητά παντζάρια, το σίγουρο είναι ότι ο μπακαλιάρος είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του σημερινού τραπεζιού.

xorta-tsigariasta

Δίπλα του χόρτα τσιγαριαστά

καi για γλυκό, φράουλες στο φούρνο με crumble από φιστίκια Αιγίνης, για να ισορροπήσουν οι γεύσεις.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr