Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 19/4
Ξεκινάμε την εβδομάδα με λαζάνια με ραγού μανιταριών. Τα μανιτάρια ήρθαν να αντικαταστήσουν το κρέας στο ραγού, δίνοντας μια ανατρεπτική νηστίσιμη λύση!

Τρίτη 20/4
Την Τρίτη, φτιάχνουμε γαρίδες με δεντρολίβανο και αρωματικό λάδι σκόρδου. Έναν μεζέ που θα γίνει ανάρπαστος όταν τον σερβίρετε παρέα με τσίπουρο ή ουζάκι. Μετατρέπεται πανεύκολα σε χορταστικό κυρίως αν συνδυαστεί με ρύζι ή μια πλούσια ζεστή σαλάτα λαχανικών.

Τετάρτη 21/4
Φασόλια μπαρμπούνια με καρυδοσκορδαλιά. Τα φασόλια μπαρμπούνια σε μια εξαιρετική συνταγή, σε εκδοχή της Γελντά Σονμέζ, που έζησε στην Πόλη ανάμεσα στους Ρωμιούς και κατέγραψε πολλά από τα λαδερά φαγητά της εποχής εκείνης. Φασόλια μπαρμπούνια με καρυδοσκορδαλιά.

Πέμπτη 22/4
Νηστίσιμο μπέργκερ με μπιφτέκι από άγριο ρύζι, καρύδια και μαύρα φασόλια. Υγιεινό, μοναδικά νόστιμο και ιδανική επιλογή για περιόδους νηστείας. Θα το λατρέψει όλη η οικογένεια.

Παρασκευή 23/4
Καλαμαράκια γεμιστά με σπανακόρυζο. Τα γεμιστά καλαμαράκια είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα. Σε αυτή τη συνταγή επιλέγουμε να τα γεμίσουμε με σπανακόρυζο δημιουργώντας ένα ακόμη πιο ξεχωριστό φαγητό.

Σάββατο 24/4
Λαχανοντολμάδες με διάφορα χόρτα. Μία διαφορετική συνταγή για λαχανοντολμάδες, που θα απολαύσετε ιδιαίτερα την περίοδο της Σαρακοστής.

Κυριακή 25/4
Το κυριακάτικο τραπέζι είναι πάντα μια καλή αφορμή για να μαζευτεί η οικογένεια και να απολαύσει παρέα ένα πλήρες και νοστιμότατο γεύμα. Αυτή την εβδομάδα, που είναι και η Κυριακή των Βαΐων, παραδοσιακά τρώμε ψάρι. Για κυρίως, μαγειρεύουμε μπακαλιάρο με λαχανικά στη γάστρα αποτελεί ένα γευστικό, θρεπτικό και εύκολο στην προετοιμασία του γεύμα.

Ανοίγουμε το τραπέζι με μια νόστιμη πίτα με το απόλυτο ανοιξιάτικο λαχανικό, την αγκινάρα, που θα λατρέψετε την περίοδο της νηστείας.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σαλάτα, που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από κανένα τραπέζι. Φτιαχνουμε μια διαφορετική μελιτζανοσαλάτα, με τριμμένο ωμό κολοκύθι, ντομάτα και κρεμμυδάκια.

Και τέλος, για να κλείσει γλυκά η εβδομάδα, δεν πρέπει να λείπει ούτε και το κέρασμα. Η πιο λαχταριστή πρόταση τη φετινή Σαρακοστή ακούει στο όνομα ταχινοπιτάκια, σιροπιαστά παρακαλώ με Σιρόπι Αγαύης.

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr