Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 22/10
Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας με ιδιαίτερα μπιφτέκια από όσπρια και σπανάκι; Μία πολύ νόστιμη συνταγή, που σίγουρα θα αρέσει και στα παιδιά. Σερβίρουμε με ρύζι.

Η διάσημη μεξικάνικη salsa pico de gallo, επίσης θα τους ταίριαζε πολύ ως συνοδευτικό.

Τρίτη 23/10
Χοιρινή πανσέτα θα βάλουμε στο φούρνο, αλλά αντί για πατάτες θα την ψήσουμε με ρεβίθια και μανιτάρια.

Τετάρτη 24/10
Τετάρτη και έχουμε όρεξη για σούπα. Θα φτιάξουμε ζεστή μανιταρόσουπα λοιπόν, με τυρί Μετσοβόνε που της πάει πολύ.

Πέμπτη 25/10
Κεφτέδες θα φτιάξουμε για το τραπέζι της Πέμπτης, αλλά στην πηλιορείτικη εκδοχή τους, με πλούσια σάλτσα ντομάτας και θα το συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανητές.

Παρασκευή 26/10
Τραχανά με λουκάνικα και φέτα ετοιμάζουμε σήμερα. Ένα παραδοσιακό φαγητό που γίνεται πολύ γρήγορα και έχει πραγματικά πλούσια γεύση.

Τώρα που είναι και η εποχή της κολοκύθας, ας φτιάξουμε και μία ωραία πίτα που τη συνδυάζει αρμονικά με σπανάκι και φέτα.

Σάββατο 27/10
Ζουμερά ψαροσουβλάκια με σολομό και ξιφία ψήνουμε σήμερα, που συνοδεύονται ιδανικά από σάλτσα μαϊντανού. Είτε θα τα σερβίρουμε ως έχουν, παρέα με πιλάφι ή θα τα τυλίξουμε σε πίτες για σουβλάκι με διάφορα λαχανικά όπως πιπεριές, καρότα και ντομάτες.

Κυριακή 28/10
Για το κυριακάτικο τραπέζι προτείνουμε κοτόπουλο στην κατσαρόλα με γλυκοπατάτες και σάλτσα ροδιού,

σπανακόπιτα σαν στρούντελ για ορεκτικό

και δίπλα μία ωραία λαχανοσαλάτα με μήλο.

Για επιδόρπιο, τάρτα με κυδώνια.