Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 22/7
Με νόστιμα, καλοκαιρινά γεμιστά θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας, χωρίς κιμά αλλά με σταφίδες και κουκουνάρι.

Τρίτη 23/7
Μπριζόλες μοσχαρίσιες θα ετοιμάσουμε για το τραπέζι της Τρίτης, μαριναρισμένες σε πετιμέζι, μαύρη μπίρα και σινάπι. Συνοδεύονται το ίδιο καλά με τηγανητές πατάτες ή κρύα πατατοσαλάτα.

Τετάρτη 24/7
Τι θα λέγατε για φαλάφελ σήμερα; Τους αγαπημένους μας τραγανούς ρεβιθοκεφτέδες δηλαδή, σερβιρισμένους σε πίτα με σάλτσα ταχίνι.

Πέμπτη 25/7
Τα πρώτα σταφύλια έκαναν την εμφάνιση τους στους πάγκους του μανάβη και εμείς βρίσκουμε ένα διαφορετικό τρόπο να τα απολαύσουμε, μαγειρεύοντας τα με ψαρονέφρι που συνδυάζεται αρμονικά με πουρέ μελιτζάνας.

Παρασκευή 26/7
Σκουμπρί τυλιγμένο στο χαρτί με φινόκιο, λεμόνι, λάιμ, κρεμμυδάκι και σκόρδο, θα ψήσουμε για το τραπέζι της Παρασκευής. Ένα ελαφρύ και νόστιμο φαγητό.

Σάββατο 27/7
Το μενού του Σαββάτου ζητάει ζυμαρικά και γι αυτό, ετοιμάζουμε σπαγγέτι με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και σύγκλινο, σαν ελληνική εκδοχή της διάσημης ιταλικής αματριτσιάνα.

Κυριακή 28/7
Για το κυριακάτικο τραπέζι προτείνουμε έναν ιδιαίτερο μουσακά με κιμά κοτόπουλου και λαχανικά.

Θα τον συνοδεύσουμε με καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι και παξιμάδια χαρουπάλευρου

και ένα εντυπωσιακό αλλά γρήγορο ορεκτικό με τηγανητό μανούρι και βύσσινα!

Για επιδόρπιο, επιλέγουμε παγωτό μπόμπα με παρφέ κρέμα και φράουλα.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr