Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 23/12
Όσπρια αλλά γιορτινά για το πρώτο τραπέζι της εβδομάδας των Χριστουγέννων, με φακές Φαρσάλων σερβιρισμένες με καρύδια, κατσικίσιο τυρί και αρωματικά.

Για τα Χριστούγεννα πολλοί φτιάχνουν και χριστόψωμο. Φέτος η συνταγή μας θα είναι κάπως πιο πρωτότυπη και θα ετοιμάσουμε γιορτινό χαρουπόψωμο.

Τρίτη 24/12 – Παραμονή Χριστουγέννων
Η παραμονή των Χριστουγέννων ζητάει μια παραδοσιακή σούπα για αρχή

και το καθιερωμένο ψητό χοιρινό για κυρίως. Φέτος επιλέγουμε χοιρινό μπούτι με σκόρδο στη λαδόκολλα και λαχανοσαλάτα με τουρσιά

Δίπλα τους γιορτινή σαλάτα με σικορέ, ψητά κάστανα και μπλε τυρί.

και για επιδόρπιο, μπακλαβάς με χουρμάδες και καρύδι, με σοκολατένιο σιρόπι.

Τετάρτη 25/12 – Καλά Χριστούγεννα!
Στρώνουμε τραπέζι με γαλοπούλα με κυδώνια και γέμιση από καρύδια, σταφίδες, πράσα και μπέικον,

χριστουγεννιάτικη σαλάτα με αχλάδια, μπλε τυρί, dressing ροδιού και καρύδια

και πλιγουρόπιτα με φέτα.

Για επιδόρπιο, αέρινη Mont Blanc.

Πέμπτη 26/12
Μετά τα πλούσια γεύματα των δύο προηγούμενων ημερών, όπου το κρέας κυριαρχούσε, θέλουμε κάτι διαφορετικό. Ευκαιρία να φτιάξουμε ριζότο με κάστανα και μανιτάρια που μπορεί να συνδυαστεί άψογα με σοταρισμένο σπανάκι.

Παρασκευή 27/12
Ξεχωριστή και απολαυστική μακαρονάδα με κοτόπουλο και συκωτάκια πουλιών προτείνουμε για το τραπέζι της Παρασκευής. Απολύτως γιορτινή!

Σάββατο 28/12
Μία βελούδινη και κατακόκκινη σούπα παντζαριού είναι ό,τι πρέπει σήμερα!

Κυριακή 29/12
Το τελευταίο κυριακάτικο τραπέζι της χρονιάς θα γίνει με μερακλίδικα μοσχαρίσια παϊδάκια με πορτοκάλι και αστεροειδή γλυκάνισο γαρνιρισμένα με κολοκύθα.

Θα τα συνοδεύσουμε με γιορτινή σαλάτα ροδιού

και για ορεκτικό ατομικά σουφλέ με κανταΐφι και φέτα.

Για επιδόρπιο φτιάχνουμε γλυκάκι στα γρήγορα με μελομακάρονα, παγωτό βανίλια και σάλτσα σοκολάτας.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr