Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 24/12 – Παραμονή Χριστουγέννων
Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και δεν θα μπορούσε να ξεκινάει με πιο γιορτινή διάθεση η εβδομάδα μας! Σήμερα λοιπόν δεν προτείνουμε ένα πιάτο, αλλά πλήρες μενού:

Ξεκινάμε με πικάντικη κολοκυθόσουπα με αβγοτάραχο

Πάστα φλώρα αλμυρή με σπανάκι

και αρωματική πράσινη σαλάτα με γκρέιπφρουτ και χαλούμι

Για κυρίως, προτείνουμε χοιρινό χριστουγεννιάτικο με πορτοκαλένιες πατάτες.

Για επιδόρπιο, πάβλοβα με κάστανα, σοκολάτα και καραμελωμένα φιστίκια.

Τρίτη 25/12 – Χριστούγεννα
Κάνουμε καλά Χριστούγεννα με ένα επίσης γιορτινό μενού, που φέρνει γύρω από το τραπέζι όλη την οικογένεια:

Στο τραπέζι σήμερα βάζουμε παραδοσιακή πηχτή,

ξεχωριστά καλαθάκια με καπνιστές χοιρινές μπριζόλες και ανανά

και πράσινη σαλάτα με τραγανή φέτα και γλυκό βύσσινο.

Για κυρίως, γαλοπούλα φυσικά, με γέμιση από κιμά, κάστανα, σταφίδες, δαμάσκηνα, κουκουνάρι και μήλα.

Όσο για το επιδόρπιο, υπερ-σοκολατένιο κορμό Χριστουγέννων!

Τετάρτη 26/12
Η επομένη των Χριστουγέννων μας βρίσκει πάντα με την κουζίνα γεμάτη φαγητά από το χθεσινό λουκούλλειο γεύμα. Με τα αλλαντικά και τα τυριά που περίσσεψαν από τα πλατό, φτιάχνουμε νόστιμο σουφλέ, που συνοδεύουμε με μία πράσινη σαλάτα.

Πέμπτη 27/12
Κάνουμε ένα διάλειμμα από το κρέας, με μία νόστιμη σούπα με φάβα, σέσκουλα και κρόκο Κοζάνης.

Παρασκευή 28/12
Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά όλης της οικογένειας θα ετοιμάσουμε σήμερα. Κανελόνια με γέμιση από σπανάκι και φέτα!

Σάββατο 29/12
Σάββατο σήμερα και επειδή η συγκεκριμένη μέρα σίγουρα περιλαμβάνει πολύωρη βόλτα στα μαγαζιά για να προμηθευτούμε τα απαραίτητα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, καθώς και τα δώρα, θα επιλέξουμε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή. Φτιάχνουμε λοιπόν, φουρτάλια με πατάτες και λουκάνικο

παρέα με σαλάτα από ψητά παντζάρια με αβοκάντο, κατσικίσιο τυρί και σύγκλινο.

Κυριακή 30/12
Αγριογούρουνο με κρασί και μέλι ψήνουμε στη γάστρα για το κυριακάτικο τραπέζι, και το συνοδεύουμε με πουρέ σελινόριζας με μοσχολέμονο.

και πράσινη σαλάτα με φέτα και ρόδι.

Με τα μελομακάρονα που έχουν σπάσει στην πιατέλα, φτιάχνουμε στα γρήγορα και ένα επιδόρπιο με παγωτό βανίλια και σάλτσα σοκολάτας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr