Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 24/8
Η εβδομάδα μας ξεκινάει με όσπρια στο φούρνο. Ετοιμάζουμε ρεβίθια με πολύχρωμες πιπεριές, όλο χρώμα, γεύση και ωραία αρώματα.

Τρίτη 25/8
Μια ωραία πρασοτηγανιά με χοιρινό είναι ευπρόσδεκτη στο καθημερινό τραπέζι, ειδικά αν τη συνδυάσουμε με μια μερίδα τηγανητές πατάτες.

Τετάρτη 26/8
Οι καλοκαιρινές μπάμιες ταιριάζουν πολύ με θαλασσινά, όπως το χταπόδι που επιλέγουμε για τη σημερινή συνταγή.

Πέμπτη 27/8
Αν σε ένα πιάτο δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς, αυτό είναι αναμφίβολα το παστίτσιο! Μπορεί να απαιτεί 2-3 σκεύη παραπάνω για να φτιαχτεί αλλά αξίζει τον κόπο.

Παρασκευή 28/8
Για το τραπέζι της Παρασκευής βάζουμε στο φούρνο αρνάκι με φίνα κρούστα από γιαούρτι και το συνοδεύουμε με ψητές πατάτες.

Σάββατο 29/8
Θαλασσινά προτείνουμε σήμερα και συγκεκριμένα γαρίδες με δεντρολίβανο, αρωματισμένες με λάδι σκόρδου. Ένα λευκό πιλάφι είναι η τέλεια γαρνιτούρα για αυτό το πιάτο.

Κυριακή 30/8
Για το κυριακάτικο τραπέζι ψήνουμε στο φούρνο κεφτέδες με πράσα που γαρνίρουμε με πουρέ πατάτας ή πιλάφι

και συνοδεύουμε με πολύχρωμη σαλάτα με ανθότυρο, σταφύλια και αμύγδαλα.

Για ορεκτικό προτείνουμε κολοκυθόπιτα, αλλά με κανταΐφι

και για επιδόρπιο, κλασικό σιμιγδαλένιο χαλβά στην καλοκαιρινή εκδοχή του, με παγωτό.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr