Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

 

Δευτέρα 24/5
Τη Δευτέρα , φτιάχνουμε τραχανοκεφτέδες. Εναλλακτικούς κεφτέδες με τραχανά, γιαούρτι, τυρί και μυρωδικά, που θα κλέψουν τις εντυπώσεις.

Τρίτη 25/5
Πακετάκια από μπούτι κοτόπουλου γεμιστά με λαχανικά και φέτα. Ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο με γεμιστό κοτόπουλο, που συνοδεύετε με πουρέ πατάτας και ταιριάζει πολύ στα καθημερινά τραπέζια.

Τετάρτη 26/5
Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα με καρότα σοτέ. Θρεπτική και νόστιμη, αυτή η σαλάτα με όσπρια άνετα γίνεται με μία φέτα ωραίο ζυμωτό ψωμί ένα ελαφρύ κυρίως.

Πέμπτη 27/5
Μπουρδέτο από τους Παξούς. Το μπουρδέτο είναι παραδοσιακό πικάντικο πιάτο με ψάρι που φτιάχνουν στα νησιά του Ιονίου. Σκορπίνα, κεφαλόπουλα, γαύρος, μπακαλιάρος είναι μερικά από τα ψάρια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Στους Παξούς το μπουρδέτο φτιάχνεται με κέφαλο.

Παρασκευή 28/5
Κεφτέδες με γιαουρτένια σάλτσα στο φούρνο. Ένας τρόπος να μεταμορφώσετε σε χορταστικό γεύμα τα κλασικά κεφτεδάκια ή να τους δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία αν σας έχουν περισσέψει από την προηγούμενη.

Σάββατο 29/5
Ινδικές γαρίδες με κάρι, ανανά και σταφίδες. Μία πολύ νόστιμη συνταγή για γαρίδες, με καταγωγή από την Ινδία, που μπορείτε να απολαύσετε και σε περιόδους νηστείας. Μάλιστα, οι γαρίδες συνοδεύονται ιδανικά από ένα νηστίσιμο πολίτικο πιλάφι.

Κυριακή 30/5
Οι Κυριακές είναι ιδανικές για να μαζευτεί η οικογένεια γύρω από το ίδιο τραπέζι και να απολαύσει ένα λαχταριστό πλήρες γεύμα με σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως και γλυκό. Για κυρίως μαγειρεύουμε χαρτόδεμα με ζυγούρι. Το αργοψημένο αρνί στη λαδόκολλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της Ελλάδας. Στον Ορχομενό Βοιωτίας, φτιάχνεται με ζυγούρι και είναι ένα έδεσμα που ψήνεται σε κάθε γιορτή, αλλά και σε ένα πλούσιο κυριακάτικο τραπέζι. Όσο πιο αργοψημένο τόσο πιο νόστιμο!

Μαρουλοσαλάτα με αγκινάρες. Mια πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη πράσινη σαλάτα με πρασινάδες και ωμή αγκινάρα κομμένη σε φετούλες. Φροντίστε να βρείτε πολύ τρυφερές. Εναλλακτικά ζεματίστε τις για μερικά λεπτά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει και περιχύστε τις με χυμό λεμονιού κι ελαιόλαδο.

Πικάντικα πιτάκια ανθότυρου με σουσάμι. Αυτά τα αρωματικά τυροπιτάκια είναι ένα νοστιμότατο και πικάντικο ορεκτικό που κάτω από το τραγανό του φύλλο κρύβει μια υπέροχη γέμιση που συνδυάζει τη βελούδινη γεύση και υφή του ανθότυρου με αρώματα κύμινου και δυόσμου.

Frozen yogurt μέλι με αλμυρά καρύδια. Μια πολύ ωραία εκδοχή του αγαπημένου δροσερού γλυκίσματος. Με μέλι και ελαφρώς αλμυρούτσικα καρύδια. Μπορείτε φυσικά να γαρνίρετε και με φρούτα εποχής ή ξηρούς καρπούς της επιλογής σας.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr